Χαρτογραφώντας τη Σελήνη στο Εθνικό Αστεροσκοπείο

20 Ιουλίου 2016

20 Ιουλίου 2016 στις 21:30 | Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Λόφος Νυμφών Θησείο

τηλέφωνο: 210 34 90 000

Συναυλία ηλεκτρονικής µουσικής για την πανσέληνο του Ιουλίου.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα ιστορικά κτίρια του οποίου σχεδιάστηκαν το 1842 από το διάσηµο Δανό αρχιτέκτονα Θεόφιλο Χάνσεν, σε συνεργασία µε το Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα, μας προσκαλεί σε µια µουσική βραδιά αφιερωµένη στην πανσέληνο του Ιουλίου.

Η βραδιά θα ξεκινήσει µε συναυλία στον υπαίθριο χώρο του Αστεροσκοπείου, έξω από το κτίριο Σίνα, στο λόφο των Νυµφών στο Θησείο.

Έργα Ελλήνων και Δανών συνθετών, εµπνευσµένα από τη Σελήνη, ερµηνευµένα από ταλαντούχους µουσικούς, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό. Πιο συγκεκριµένα, η βραδιά συµπεριλαµβάνει έργα για σολιστικά όργανα σε συνδυασµό µε ηλεκτρονικούς ήχους, τα οποία θα ακουστούν από ηχητικό σύστηµα που θα τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο, περιφερειακά του κοινού.

Θα ακολουθήσει παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού από το τηλεσκόπιο Δωρίδη, στο λόφο της Πνύκας.

Η βραδιά αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα και των συμμετεχόντων συνθετών.

Η συναυλία χρηματοδοτείται από: Sonning Foundation, the Danish Arts Foundation, the Danish Composers Society and the Danish Institute of Athens.

Γενική είσοδος: 5€ για τους ενήλικες, 2.5€ για παιδιά και φοιτητές

http://www.noa.gr/170/documents/moon_concert_gr.pdf


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ