Ολάντ: Το ΗΒ δεν θα έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά εάν δεν σεβαστεί τις αρχές της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων

21 Ιουλίου 2016

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά μετά το Brexit εάν δεν σεβαστεί τις αρχές της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων, προειδοποίησε σήμερα από το Δουβλίνο ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Δεν θα μπορεί να υπάρξει πρόσβαση στην ενιαία αγορά για το Ηνωμένο Βασίλειο, εάν δεν τηρηθούν οι αρχές της ελεύθερης κυκλοφορίας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Εντα Κένι.

Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε επίσης ότι συμμερίζεται την προσέγγιση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, προσθέτοντας ότι θα ζητηθούν εξηγήσεις από το Λονδίνο σε περίπτωση αναβολής της εκκίνησης της διαδικασίας του Brexit.

«Πρέπει οι διαπραγματεύσεις να ξεκινήσουν γρήγορα. Δεν γίνεται να υπάρξουν συνομιλίες πριν από τις διαπραγματεύσεις» για την έξοδο, είπε.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα στο Παρίσι με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέσα Μέι, δήλωσε: «Θα συναντηθώ απόψε με την Τερέσα Μέι. Θα έχω την ευκαιρία να ακούσω επιχειρήματα. Ποιος είναι ο λόγος για καθυστέρηση; Θα ήθελα εξηγήσεις».

Μετά τη συνάντησή του με την Βρετανίδα Πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος της Γαλλίας θα έχει συνομιλία με την Αγγελα Μέρκελ.

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνάντηση του Δουβλίνου ο Φρανσουά Ολάντ και ο Εντα Κένι τάχθηκαν υπέρ της ταχείας έναρξης διαπραγματεύσεων για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ενωση.

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 

Διαβάστε ακόμη:

http://www.boro.gr/139218/mei-h-vretania-den-tha-katathesei-prin-apo-ta-telh-toy-2016-aithma-apoxwrhshs


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ