Ομελέτα με αμπελοφάσουλα, κομματάκια ντομάτας και βασιλικό!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>8 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά</li>
<li>300 γρ. αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα (δεν χρειάζεται παρά να κόψουμε λίγο τις μυτούλες τους) και κομμένα στα τέσσερα</li>
<li>2 ντομάτες μεγάλες, ώριμες, αλλά σφιχτές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους (κρατάμε τα σπόρια και το ζουμί σε ένα μπολ)</li>
<li>2 – 3 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού ή δυόσμου, χοντροκομμένα</li>
<li>90 ml ελαιόλαδο</li>
<li>1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό</li>
<li>1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και ελαφρώς κοπανισμένη</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4 – 6</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 16΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Ζεματίζουμε τα αμπελοφάσουλα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 3 – 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο αλλά όχι εντελώς. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.</p>
<p> </p>
<p>Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Το σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα, ίσα να βγάλει το άρωμά του, και βάζουμε τα αμπελοφάσουλα, τα οποία σοτάρουμε για 1 – 2 λεπτά, να νοστιμίσουν από το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και με τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα αμπελοφάσουλα σε μια πιατέλα. Πετάμε το σκόρδο. Αδειάζουμε το λάδι από το τηγάνι σε ένα μπολ και βάζουμε 3 κουτ. σούπας από αυτό ξανά στο τηγάνι (το υπόλοιπο θα το χρειαστούμε αργότερα).</p>
<p> </p>
<p>Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε την ντομάτα, το βασιλικό και τα αμπελοφάσουλα, όπως είναι ζεστά, και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα αυγών – λαχανικών στο τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Οταν η ομελέτα αρχίσει να γίνεται από κάτω, μετά από περίπου 2 λεπτά, τη γυρίζουμε, με τη βοήθεια ενός πιάτου, για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά ή συνεχίζουμε το ψήσιμο στο γκριλ του φούρνου για μερικά λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η ομελέτα και να ροδίσει ελαφρώς και από πάνω. Αν το χερούλι του τηγανιού δεν είναι μεταλλικό, τότε το καλύπτουμε καλά με αλουμινόχαρτο (δυο-τρεις φορές γύρω-γύρω) και μετά το βάζουμε στο φούρνο.</p>
<p> </p>
<p>Χτυπάμε στο μούλτι τα σπόρια και τα ζουμιά που κρατήσαμε από τις ντομάτες και μετά σουρώνουμε τον πολτό μέσα σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ξίδι και το υπόλοιπο σκορδόλαδο που κρατήσαμε, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και σερβίρουμε σε μπολάκι μαζί με την ομελέτα ως σάλτσα.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr">http://www.gastronomos.gr</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα