Ολάντ: η Γαλλία θα εφοδιάσει με βαρέα όπλα τις ιρακινές δυνάμεις

22 Ιουλίου 2016

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία θα εφοδιάσει με βαρέα όπλα τις ιρακινές δυνάμεις ήδη από τον επόμενο μήνα και πως δεν υπάρχουν σχέδια για την ανάπτυξη στρατευμάτων επί του εδάφους εκεί ή στη Συρία.

Η Γαλλία έχει πει ότι θα εντείνει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους έπειτα από την επίθεση στη Νίκαια που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 84 ανθρώπων την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ολάντ εξέφρασε την «εμπιστοσύνη» του στον υπουργό Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος κατηγορείται για ανεπάρκεια όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί στη Νίκαια και η παραίτηση του οποίου έχει ζητηθεί από ορισμένα κόμματα μετά την επίθεση της 14ης Ιουλίου.

Ο Μπερνάρ Καζνέβ «έχει την πλήρη εμπιστοσύνη μου», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ υποσχόμενος εκ νέου ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα όλη «η αλήθεια» και θα υπάρξει «διαφάνεια» για τις περιστάσεις υπό τις οποίες συνέβη η επίθεση και τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί.

Το ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Μέτωπο και το κομμουνιστικό PCF έχουν διατυπώσει έντονες επικρίσεις για τη διαχείριση της κατάστασης από τον υπουργό Εσωτερικών.

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ