Κυριάκος Μητσοτάκης: ήμουν πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών

23 Ιουλίου 2016

Έντονα γέλια προκάλεσε στην Ολομέλεια κατά τη διάρκεια της συζήτησης του εκλογικού νόμου την Παρασκευή, η αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι υπήρξε αντιστασιακός επί χούντας: "Σέβομαι και τιμώ τους αγώνες της Αριστεράς κόντρα στον φασισμό και στη δικτατορία. Δεν ήσασταν οι μόνοι που πολεμήσατε. Εγώ ήμουν πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών από τη χούντα και πέρασα τα πρώτα 6 χρόνια της ζωής μου στην εξορία".

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρος της Βουλής προσωπικά επεδίωξαν να δημιουργήσουν μέτωπο με τη Χρυσή Αυγή για να συγκεντρωθούν οι 200 ψήφοι.

Ο Νίκος Βούτσης πήρε τον λόγο και μίλησε για "πολιτική αθλιότητα" ορισμένων στελεχών της ΝΔ σε συνεργασία με "παπαγαλάκια της δημοσιογραφικής αλητείας" που έγινε εις βάρος του και υιοθέτησε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

«Ως άτομα και ως παράταξη έχουμε δώσει δεκαετίες αγώνες και συνεχίζουμε να δίνουμε καθημερινά αγώνες ενάντια στον φασισμό και στους εκπροσώπους του. Και το ότι δεν έχουν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, στους αγώνες αυτούς οφείλεται και όχι στη δική σας ατζέντα, που τους έφερε εδώ μέσα. Η Αριστερά ουδέποτε συναλλάχθηκε με τον φασισμό. Να σας γίνει μάθημα. Οι δικές σας αντιλήψεις δημιουργούν ρατσισμό, ξενοφοβία, ομοφοβία» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής, προκαλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του αν έχει επιχειρήματα να υποστηρίξει τη θέση του. Επεσήμανε ακόμη ότι "εκ των πραγμάτων φαίνεται ποιες δυνάμεις συμπορεύονται με ποιες δυνάμεις" για την αποτροπή της απλής αναλογικής.

«Η αυτογελοιοποίηση είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί, κι ακόμη χειρότερο είναι να μην πάρεις είδηση τι πατάτα έκανες…», έγραψε στο Twitter ο Ευάγγελος Αντώναρος, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως υπήρξε εξόριστος και πολιτικός κρατούμενος όταν ήταν έξι μηνών δεν έμεινε ασχολίαστη και από τους χρήστες του Twitter που δημιούργησαν το #politikos_kratoumenos. 

Μερικές από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν: 

 

Πηγή: avgi.gr, tvxs.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...