Ανοιχτή επιστολή του Πρώτου Θέματος στον Πρωθυπουργό

25 Ιουλίου 2016

Σύμφωνα με δημοσίευμα του enimerosi24.gr, η ιδιοκτησία του Πρώτου Θέματος, με μια ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, παραπονιέται ότι η κυβέρνηση την έχει στοχοποιήσει. Ότι δέχεται υβριστικούς χαρακτηρισμούς από υπουργούς της. Ενώ τα κυβερνητικά στελέχη δεν απαντούν στα τηλέφωνα των δημοσιογράφων για τις ανάγκες του ρεπορτάζ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω επιστολή που είναι γραμμένη σε πρώτο πληθυντικό, επιχειρήθηκε από την ιδιοκτησία της εφημερίδας να την υπογράψουν οι εργαζόμενοι. Αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό υπογραφών. Και ενδεχομένως να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη.

Απορία προκαλεί η στιγμή που οι εκδότες της εφημερίδας επιλέγουν να βάλουν μπροστά τους εργαζόμενους συγκεντρώνοντας τις υπογραφές τους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό για στοχοποίηση της εφημερίδας. Όταν είναι γνωστό ότι πριν λίγες ημέρες το Ελεγκτικό Συνέδριο με απόφασή του επιβάλει στον Θέμο Αναστασιάδη πρόστιμο για παράνομο περιουσιακό όφελος 5 εκατομμύρια ευρώ.

Με άλλα λόγια οι εργαζόμενοι δεν πείσθηκαν για το ποια τελικά ήταν τα πραγματικά κίνητρα των εκδοτών, με αποτέλεσμα να μην υπογράψουν ή πιο σωστά από ένα σύνολο περίπου 180 εργαζομένων να συγκεντρωθούν 80 με 90 υπογραφές. Παρά το φόβο που επικρατεί σε αυτές τις περιπτώσεις.

Πηγή: enimerosi24.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Paul Lefevre Geraldy
Η Σκέψη της ημέρας
Paul Lefevre Geraldy