Κολύμπι και ουρολοίμωξη: Τι πρέπει να προσέξετε;

26 Ιουλίου 2016

H ουρολοίμωξη είναι η δεύτερη συχνότερη λοίμωξη που ταλαιπωρεί ένα μεγάλο αριθμό ασθενών, με έξαρση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες! Πρόκειται για μια μόλυνση που ξεκινά από το ουροποιητικό σύστημα, συνήθως από την ουροδόχο κύστη ή την ουρήθρα. Όπως είναι φυσικό, λόγω ανατομικών χαρακτηριστικών, οι γυναίκες είναι περισσότερο επιρρεπείς από τους άντρες στην ουρολοίμωξη.

Με στόχο να καλύψουν τις ανάγκες που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος στην καθημερινότητά του, η πρωτοπόρα εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής και βιταμινών Lanes, δημιούργησε στα εργαστήριά της το συμπλήρωμα διατροφής CystiAde. Πρόκειται για την πιο προσιτή και ενισχυμένη επιλογή για τη βελτίωση της υγείας του ουροποιητικού συστήματος, με cranberry, εκχυλίσματα αρκτοστάφυλλου, βιταμίνη C και ψευδάργυρο.

Τι σχέση έχει όμως η ουρολοίμωξη με το κολύμπι σε θάλασσες ή πισίνες και τι μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο να προκληθεί στον οργανισμό μας και να χαλάσουμε τις καλοκαιρινές διακοπές μας;

Είναι γεγονός πως οι πισίνες, και λιγότερο οι θάλασσες που είναι ανοιχτές και το νερό ανανεώνεται, είναι γεμάτες μικρόβια, που δημιουργούνται από όσους κολυμπούν μέσα σε αυτές. Το καλοκαίρι τα βακτήρια ευνοούνται από τη ζέστη και την υγρασία, δημιουργώντας τις τέλειες συνθήκες για να αναπτυχθούν ιδιαίτερα στα στενά συνθετικά γυναικεία μαγιό και στις περιοχές κοντά στα γενετικά όργανα.

To Αμερικάνικο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), σε ανακοίνωσή του συνιστά τις παρακάτω συμβουλές για την μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης ουρολοίμωξης ως αποτέλεσμα από το κολύμπι κυρίως σε πισίνες αλλά και θάλασσες:

#1 Καθαρισμός πριν το κολύμπι

Ένας από τους λόγους που το καλοκαίρι ευδοκιμούν τα μικρόβια, είναι η αμέλεια που μας διέπει ως προς τους κανόνες υγιεινής στα πλαίσια της γενικής χαλαρότητας που χαρακτηρίζει τις καλοκαιρινές μας συνήθειες. Καλό είναι, πριν από κάθε βουτιά να προηγείται ένα ντους με καθαρό νερό και σαπούνι. Ιδιαίτερα για τη χρήση πισίνας, έπειτα από τη χρήση της τουαλέτας επιβάλλεται προσοχή για πλήρη καθαριότητα, καθώς ακόμα και μια αόρατη ποσότητα υπολειμμάτων μπορεί να καταλήξει στο νερό της πισίνας και να γίνει αιτία μόλυνσης για εμάς ή τους υπόλοιπους κολυμβητές.  Σε περίπτωση διάρροιας απαγορεύεται ρητά η βουτιά στην πισίνα.

#2 Προσοχή στην επιλογή του μαγιό!

Για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες για ουρολοίμωξη, μην παραμείνετε με βρεγμένο μαγιό όλη μέρα καθώς τα μικρόβια αναπτύσσονται σε συνθήκες υγρασίας. Αλλάξτε με ένα στεγνό μαγιό  και πλύνετε καλά το κάθε μαγιό μετά από κάθε χρήση. Επιλέξτε καλύτερα βαμβακερά υφάσματα, που στεγνώνουν γρηγορότερα και αποφύγετε τα συνθετικά που είναι αγωγοί μικροβίων.

Επίσης, μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονη ποσότητα νερού. Βάλτε στόχο τα δύο λίτρα νερό κάθε μέρα. Αυτό σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες να καθαριστεί η κύστη. Συνδυάστε ένα γεμάτο ποτήρι νερό και ένα δισκίο από το CystiAde της Lanes, πριν από το κύριο γεύμα της ημέρας σας.

Συγκεκριμένα το cranberry που είναι ένα από τα βασικά συστατικά της φόρμουλας CystiAde, είναι ένα αρκετά γνωστό φρούτο το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση των ουρολοιμώξεων. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε προανθοκυανιδίνες, που αποτελούν αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες εμποδίζουν αποτελεσματικά την προσκόλληση βακτηρίων στην περιοχή της ουροδόχου κύστης. Άλλωστε κύρια αιτία της ουρολοίμωξης είναι η παρουσία βακτηρίων. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι μελέτες που καταλήγουν πως η κατανάλωση cranberry μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην υγεία του ουροποιητικού συστήματος. To Cranberry μπορεί να προσληφθεί και από χυμούς, όμως σύμφωνα με έρευνες που έγιναν από το American Journal of Obstetrics and Gynecology αφήνει πολλές αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του cranberry σε μορφή χυμού. Αντίθετα, επιβεβαιώνει τη δραστικότητα και την αποτελεσματικότητα του cranberry όταν αυτό λαμβάνεται σε περισσότερο συμπυκνωμένη μορφή όπως είναι, για παράδειγμα, ένα δισκίο. Συμπυκνωμένες μορφές cranberry συναντιούνται σε συμπληρώματα διατροφής τα οποία αφορούν κυρίως την υγεία του ουροποιητικού συστήματος, όπως το CystiAde.

Αντίστοιχα, ο αρκτοστάφυλλος που επίσης περιέχεται στο CystiAde, χρησιμοποιείται εδώ και πολλές δεκαετίες ως μέσο αντιμετώπισης λοιμώξεων το ουροποιητικού. Οι ερευνητές  έχουν εντοπίσει πως η δράση του αυτή οφείλεται σε διαφορετικές δραστικές ουσίες που περιέχει οι οποίες του προσδίδουν αντισηπτικές και διουρητικές ιδιότητες. Έτσι, μπορεί να απομακρύνει τα βακτήρια μέσω της ουροποιητικής οδού, ενώ παράλληλα να μειώσει τυχόν φλεγμονές και να καταπολεμήσει την ουρολοίμωξη.

Παράλληλα, το CystiAde χάρη στα ευεργετικά συστατικά του, συμβάλλει στην καλή κατάσταση των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος. Τέλος ο ψευδάργυρος συμβάλλει και στην φυσιολογική γονιμότητα και αναπαραγωγή.

Φέτος το καλοκαίρι μπορείτε να απολαύσετε τις βουτιές σας άφοβα, αφού το συμπλήρωμα διατροφής CystiAde από τη Lanes, θα φροντίσει για την υγεία του ουροποιητικού σας συστήματος.

Τα υψηλής ποιότητας συμπληρώματα διατροφής Lanes, έχοντας ως γνώμονα τις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή αναπτύσσονται διαρκώς για να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες του. Προσφέρουν καινοτομικές συνθέσεις με συστατικά που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα με στόχο τη φροντίδα της υγείας εκ των έσω.

Ανακαλύψτε το νέο σας σύμμαχο στα φαρμακεία και ανακουφιστείτε από τις ουρολοιμώξεις με μόνο 14,00€ ή μάθετε περισσότερα στο http://laneshealth.gr/new-products/cystiade

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Λάο Τσε
Η Σκέψη της ημέρας
Λάο Τσε
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...