Πάνω από 42 εκατ. χρωστούν οι Κερκυραίοι στη ΔΕΗ

31 Ιουλίου 2016

Στα 42,3 εκατ. ευρώ φθάνουν οι οφειλές των καταναλωτών προς τη ΔΕΗ στο νομό Κέρκυρας και εξ αυτών μόνο τα 12,4 εκατ. έχουν διακανονισθεί για να εξοφληθούν σε δόσεις, σύμφωνα με ενημέρωση από τη ΔΕΗ - στελέχη της οποίας συμμετείχαν σε σχετική εκδήλωση στην πόλη της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιχείρησης, τέσσερις στους δέκα πελάτες έχουν οφειλές (38,7% των οικιακών τιμολογίων, 46,6% των επαγγελματιών και 46,5 % των αγροτών). Οι οικιακοί καταναλωτές οφείλουν το 41% του χρέους ενώ οι επαγγελματίες το 58,4%. Ενδεικτικά, 400 επαγγελματικοί πελάτες συγκεντρώνουν το 55% των αντίστοιχων οφειλών με συσσωρευμένα χρέη που ξεπερνούν κατά περίπτωση και τις 800.000 ευρώ.

Από τη ΔΕΗ επισημαίνεται τέλος ότι από το σύνολο των 42 εκατ. ευρώ, τα 6 εκατ. ευρώ (ποσοστό 14,3%) αφορούν οφειλές υπέρ τρίτων (Δημοτικά Τέλη, Δημοτικό Φόρο, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και Τέλος ΕΡΤ), ποσά τα οποία δεν έχουν αποδοθεί στους τρίτους δικαιούχους φορείς, εφόσον δεν εισπράχθηκαν. Κατά συνέπεια, η μη είσπραξη των ληξιπρόθεσμων επηρεάζει τόσο τα αποτελέσματα της ΔΕΗ, όσο και εκείνα των Οργανισμών Τοπικής αυτοδιοίκησης και της ΕΡΤ.

 

Πηγή: corfupress.com

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +3163+139916 - adTechUnit 9
Άγχος: Δυσκολία στην αναπνοή και πόνος στο στήθος
Το πρόβλημα μου είναι ότι αγχώνομαι με το...
Ψυχιατρική: Η κακή διάθεση και η έλλειψη ευχαρίστησης
Όλες οι μορφές ψυχοθεραπείας, κατά το...
Σχέση: Όταν δε σε συμπαθούν οι γονείς του συντρόφου σου
Το πρόβλημα είναι ότι οι γονείς του δεν...