"Νίκη Τραμπ θα ενίσχυε τη δεξιά σε παγκόσμιο επίπεδο"

3 Αυγούστου 2016

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως μια νίκη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να κάνει την πολιτική περισσότερο συντηρητική σε όλο τον κόσμο και τόνισε πως ο εκκεντρικός επιχειρηματίας δημιουργεί στους ανθρώπους «ένα αίσθημα ναυτίας».

Μια νίκη του Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου μπορεί επίσης να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές στην Γαλλία που θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2017, υπογράμμισε ο Ολάντ, ο οποίος δεν έχει ακόμη ανακοινώσει αν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του.

«Αν οι Αμερικάνοι επιλέξουν τον Τραμπ, αυτό θα έχει συνέπειες, επειδή οι αμερικανικές εκλογές είναι εκλογές παγκόσμιας εμβέλειας», ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος στους δημοσιογράφους.

«Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια πολύ ισχυρή στροφή προς την δεξιά στον κόσμο… η προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ αναδεικνύει ζητήματα που θα αντικατοπτριστούν στην γαλλική προεκλογική εκστρατεία», εκτίμησε ο Ολάντ, που θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον έντονο ανταγωνισμό της Προέδρου του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Μαρίν Λε Πεν, αν επιλέξει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

«Ένας συγκεκριμένος αριθμός υπερβολών κατέληξαν να δημιουργούν στους ανθρώπους ένα αίσθημα ναυτίας– ακόμη και μέσα στις ΗΠΑ – ιδιαίτερα όταν, όπως έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, να προσβάλει την μνήμη ενός στρατιώτη», παρατήρησε.

O Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει «ακατάλληλο» για την προεδρία τον Τραμπ, καταγγέλλοντας την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που τον υποστηρίζει.

Ο Ολάντ είπε πως άκουγε «οδυνηρά, εξευτελιστικά σχόλια» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Μιλώντας για τους πολιτικούς γενικά, σημείωσε πως «πρέπει να γίνονται σεβαστοί όταν είναι αξιοσέβαστοι».

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ  


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...