Σπανακόπιτα με δυόσμο!

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle">Ζύμη</h5>
</li>
<li><span>2 φλ. αλεύρι χωριάτικο</span></li>
<li><span>1 φλ. καλαμποκάλευρο</span></li>
<li><span>1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό</span></li>
<li><span>1 κ.γ. αλάτι</span></li>
<li><span>½ φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span>1 κεσεδάκι γιαούρτι</span></li>
<li><span>2-1/2 φλ. νερό (περίπου)</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle">Γέμιση</h5>
</li>
<li><span>500 gr. χόρτα (σπανάκι</span></li>
<li><span>λαπαθα κ.λ.π)</span></li>
<li><span>4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span>1 πράσο ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span>½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span>½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span>½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span>250 gr φέτα σκληρή θρυμματισμένη</span></li>
<li><span>2 αυγά χτυπημένα</span></li>
<li><span>πιπέρι</span></li>
<li><span>αλάτι</span></li>
<li><span>½ φλ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span>2 κ.σ. τραχανάς (ή σιμιγδάλι)</span></li>
<li><span>λίγο ελαιόλαδο για το ράντισμα της πίτας</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p><strong>1</strong>. Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε 5΄- 10΄ να ιδρώσουν. Τα στύβουμε καλά και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη φέτα, τα κρεμμύδια, το πράσο, τα μυρωδικά, τα αυγά, τον τραχανά, πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.</p>
<p><strong>2</strong>. Σε μπολ βάζουμε τα αλεύρια, το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, το λάδι, αλάτι και 2 φλιτζ. νερό, να γίνει πηχτός χυλός.</p>
<p><strong>3</strong>. Σε λαδωμένο μεγάλο ρηχό ταψί στρώνουμε με το κουτάλι τα 2/3 του χυλού. Απλώνουμε πάνω τη γέμιση και απαλά την πατάμε με τα δάχτυλα. Στο χυλό που έχει απομείνει ρίχνουμε 1/2 φλιτζ. νερό και ανακατεύουμε να αραιώσει. Περιχύνουμε την πίτα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200οC για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά.</p>
<p>Είναι πολύ βασικό η πίτα σας να είναι πολύ λεπτή σε πάχος για να ξεροψηθεί και να γίνει τραγανό το φύλλο.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.argiro.gr/">http://www.argiro.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα