Ασιάτικο μοσχαρι με λαχανικά και τεριγιάκι

4 Αυγούστου 2016
Υλικά
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας από το νουά κομμένο σε λεπτές λωρίδες ή σε μικρούς κύβους
  • 1 συσκευασία Noodles Αυγού Knorr Asia
  • 175 ml Σάλτσα Τεριγιάκι Knorr Asia
  • 1 Σπιτικό Ζωμό Βοδινό Knorr
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 μέτρια ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 πιπεριές πράσινες ή κόκκινες μεγάλες κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 3 κ.σ. ηλιέλαιο
  • ½ κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
  • ½ κ. γλ. κύμινο
  • ½ κ. γλ. κανέλα
  • ½ κ. γλ. κόλιανδρο
  • ½ κ. γλ. μπαχάρι
  • 200 γρ. καυτό νερό
  • αλάτι και πιπέρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 30΄ Μαγείρεμα 30΄

Διαδικασία 

 

1.Βράζουμε τα noodles αυγού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

 

2. Κόβουμε το μοσχάρι σε λεπτές λωρίδες και το βάζουμε σε ένα μπολ με τη σάλτσα τεριγιάκι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαριναριστούν για 20’.

 

3. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το αλατοπίπερο και τα υπόλοιπα μπαχαρικά μέσα σε μπολ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μοσχάρι και ανακατεύουμε μέχρι να κάνει μια κρούστα το μείγμα επάνω στο κρέας.

 

4. Σε μια κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι θερμαίνουμε καλά το ηλιέλαιο και στη συνέχεια βάζουμε το μοσχάρι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα. Όταν πάρει χρώμα, το βγάζουμε από την εστία.

 

5. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο ακόμα, το αφήνουμε να αποκτήσει μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε τα λαχανικά.

 

6. Ρίχνουμε κατόπιν στο τηγάνι το μοσχαράκι, τον σπιτικό ζωμό και το καυτό νερό.

 

7. Όταν αρχίσει να βράζει, σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Μαγειρεύουμε για 15-20’ μέχρι να δέσει και να χυλώσουν τα υλικά. Εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό.

 

8. Σερβίρουμε τα noodles αυγού ανακατεύοντας με το μοσχάρι.

 

 

http://www.gastronomos.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ