Κολοκυθένια πίτα από την Κίμωλο!

4 Αυγούστου 2016
Υλικά
  • 5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 500 γρ. κολοκύθια, χοντροτριμμένα
  • 30 γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη, καλά στραγγισμένη
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (αν βρούμε τρυφερά)
  • 1 μεγάλη ντομάτα, χοντροτριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, κοπανισμένη
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 2
Προετοιμασία 15΄ Ψήσιμο 20΄

Διαδικασία Βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 4 - 5 λεπτά να στραγγίξουν από τα υγρά τους. Τα στύβουμε καλά με τα χέρια ώστε να «στεγνώσουν» όσο περισσότερο γίνεται.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε με 30 ml από το ελαιόλαδο ένα μικρό ταψί, διαμέτρου περίπου 24 εκ.

 

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και το αλεύρι, με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα κολοκύθια, την κάππαρη, τα κρεμμυδάκια, την ντομάτα, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 18 - 20 λεπτά, μέχρι να πήξει η ομελέτα και να ροδίσει στην επιφάνεια.

 

Στο ποτήρι μας  Ενα δροσερό και αρωματικό κρητικό χαρμάνι με Θραψαθήρι.

 

 

http://www.gastronomos.gr/

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ