Χοιρινό με φρούτα στη γάστρα!

4 Αυγούστου 2016

Εκτέλεση

1. Βάζουμε όλα τα υλικά για το μπουκέτο σε τουλπάνι και το δένουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το χοιρινό απ’ όλες τις πλευρές. Τα κομμάτια που ροδίζουμε τα ρίχνουμε σε γάστρα.

2. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3΄-4΄ και τα προσθέτουμε κι αυτά στη γάστρα. Σβήνουμε τα υπολείμματα του τηγανιού με το κρασί, τρίβουμε τη βάση του και τα ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά.
3. Χαράζουμε σταυρωτά την ντομάτα, τη ρίχνουμε μέσα κι ολοκληρώνουμε με το αρωματικό μπουκέτο, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε καλά τη γάστρα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C-200°C, για περίπου 1 ώρα και 45΄, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
4. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε κυδωνάτα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και ροδίζουμε τα μήλα για 4΄-5΄. Τα προσθέτουμε στη γάστρα μαζί με τα αποξηραμένα φρούτα.
5. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 30΄ μέχρι να μελώσουν τα μήλα και να φουσκώσουν τα φρούτα. Το κρέας στο τέλος θα είναι πολύ τρυφερό, με μια υπόξινη γεύση, ενώ η σάλτσα του θα είναι σκούρα και πυκνή.

 

 

http://www.argiro.gr/


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ