Ηπειρώτικη κρεατόπιτα!

4 Αυγούστου 2016

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο, το κρέας, το κρεμμύδι, το σέλερι, το πράσο, το καρότο, το δαφνόφυλλο και το πιπέρι. Καλύπτουμε με νερό και από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για περίπου 40΄. Ξαφρίζουμε όποτε εμφανίζονται αφροί στην επιφάνεια. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το κρέας από το ζωμό και σουρώνουμε. Αφού κρυώσουν, ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και ψιλοκόβουμε το χοιρινό. Ζεσταίνουμε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο. Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί για 7΄-8΄, όχι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το χοιρινό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 5΄-6΄. Προσθέτουμε τον τραχανά και τα ¾ φλ. ζωμό (με τον οποίο βράσαμε τα κρεατικά), αλατοπιπερώνουμε τη γέμιση και σιγοβράζουμε για 10-12’, μέχρι η γέμιση να πιεί τα υγρά της. Αφού κρυώσει προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψί για πίτα, με διάμετρο 40 εκατοστών. Απλώνουμε 3 φύλλα κιχί ακτινωτά ώστε να εξέχουν, ραντίζοντάς τα με λιωμένο βούτυρο. Αδειάζουμε τη γέμιση και μπήγουμε το φλουρί. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα με λιωμένο βούτυρο και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα. Χαράζουμε τη βασιλόπιτα σε κομμάτια μπακλαβαδωτά και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ραντίζουμε με λίγο ζωμό και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά.

Tip
Ο τραχανάς κάνει την πίτα λίγο πιο αφράτη και συγχρόνως μαζεύει τα περιττά υγρά.

 

 

http://www.argiro.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace