Ανάποδη πίτα με ροδάκινα και βερίκοκα!

<div class="uk-width-large-4-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height" style="height: 936px;">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>4 κ.σ. ζάχαρη</span></li>
<li><span>1/2 κ.γλ. κανέλα</span></li>
<li><span>8 αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span>3 ροδάκινα αρωματικά</span></li>
<li><span>2 αυγά</span></li>
<li><span>1 φλ. τσαγιού Αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο</span></li>
<li><span>2 κ.σ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη</span></li>
<li><span>2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη</span></li>
<li><span>1 πρέζα αλάτι</span></li>
<li><span>1/2 πακέτο (125 γραμμ.) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου</span></li>
<li><span>2 κ.σ. γιαούρτι</span></li>
<li><span>1 βανίλια</span></li>
<li><span>2 κ.σ. κονιάκ</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p>Θα χρησιμοποιήσουμε μικρή φόρμα δαχτυλίδι ή μικρό ταψάκι 23 εκ. Το βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Στρώνουμε μέσα τα μισά ψιλοκομμένα βερίκοκα στο ταψάκι.</p>
<p>Καθαρίζουμε τα ροδάκινα (προσοχή, να μην είναι πολύ γινωμένα γιατί θα βγάλουν πολλά υγρά στο ψήσιμο). Αφαιρούμε τη φλούδα και το κουκούτσι και τα κόβουμε σε 6 ή 8 φέτες.</p>
<p>Ανακατεύουμε σε μπολ τη ζάχαρη με την κανέλα και κρατάμε χωριστά 2 κ.σ. από το μείγμα. Ρίχνουμε τα ροδάκινα και ανακατεύουμε να καλυφθούν με κανελοζάχαρη. Τα στρώνουμε στο ταψί ακτινωτά ώστε να το καλύψουμε όλο. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κανελοζάχαρη. Χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης για 2΄-3΄. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια, το γιαούρτι, το κονιάκ. Τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το αλάτι. Δεν χτυπάμε πολύ το μείγμα. Μπορούμε να ενσωματώσουμε το αλεύρι και με κουτάλι ή με σπάτουλα. Ύστερα αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα ροδάκινα.</p>
<p>Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην τελευταία σχάρα στους 170°C για περίπου 40΄. Ελέγχουμε με μαχαίρι αν ψήθηκε η πίτα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, περίπου 1 ώρακαι την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Τη σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή ροδάκινο.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.argiro.gr">http://www.argiro.gr</a></p>

Σχετικά άρθρα