Original hamburger με καραμελωμένα κρεμμύδια!

<div class="uk-width-large-4-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height" style="height: 671px;">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (μία φορά περασμένο στη μηχανή του κιμά</span></li>
<li><span> με αρκετό λίπος. Προτεινόμενα κομμάτια</span></li>
<li><span> λαιμός και λάπα ανάμεικτα)</span></li>
<li><span>1/4 φλ. τσαγιού παγωμένο νερό</span></li>
<li><span>Αλάτι</span></li>
<li><span>Φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li><span>4 ψωμάκια για hamburger</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle">Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:</h5>
</li>
<li><span>2 κ.σ. βούτυρο</span></li>
<li><span>4 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες</span></li>
<li><span>1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι</span></li>
<li><span>2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο</span></li>
<li><span>Αλάτι</span></li>
<li><span>Πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p>Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, προσθέτουμε το κρύο νερό, αλάτι και πιπέρι και τον ζυμώνουμε καλά. Τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο.</p>
<p>Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.Τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να ξανθύνουν καλά για 10΄-15΄ σε χαμηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπαλσάμικο. Τέλος πασπαλίζουμε τα κρεμμύδια με το μαϊντανό.</p>
<p>Ισομοιράζουμε τον κιμά σε 4 μέρη. Πλάθουμε 4 burger, τα αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά (όταν λιώνει το λίπος στο ψήσιμο το αλατοπίπερο φεύγει).</p>
<p>Τα ακουμπάμε στη σχάρα και ψήνουμε για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά, ανάλογα πώς τα θέλουμε ψημένα. Όσο λιγότερο τα ψήσουμε τόσο πιο ζουμερά θα είναι.</p>
<p>Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνουμε για λίγο στη σχάρα. Βάζουμε επάνω κρεμμύδια και burger, σκεπάζουμε με τα ψημένα ψωμάκια.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.argiro.gr/">http://www.argiro.gr/</a></p>

Σχετικά άρθρα