Κεμπάπ κοτόπουλου με φοβερή γιαουρτοσάλτσα!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf" style="height: 540px;">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>500 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι</li>
<li>1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ</li>
<li>1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη</li>
<li>1 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό</li>
<li>3 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα</li>
<li>1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη</li>
<li>1 κουτ. γλυκού κακουλέ, σε σκόνη (λέγεται και καρδάμωμο)</li>
<li>1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή</li>
<li>120 γρ. φρυγανιά, τριμμένη</li>
<li>40 ml ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
<p> </p>
<ul>
<li><strong>Για τη γιαουρτοσάλτσα</strong></li>
<li>200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ο χυμός ενός μικρού λεμονιού</li>
<li>1/3 κουτ. γλυκού πάπρικα</li>
<li>30 ml ελαιόλαδο αλάτι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 8 κεμπάπ</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 15΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Αναμονή</span> 30΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 8΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Σε μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γιαουρτοσάλτσα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε. Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει.</p>
<p> </p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, λαδώνουμε τα χέρια μας καλά και πλάθουμε 8 μακρόστενα κεμπάπ. Τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 17 – 18 λεπτά. Σερβίρουμε τα κεμπάπ με τη σάλτσα.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Στο ποτήρι μας</span></span> Ενα ροζέ Ξινόμαυρο.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα