Ρεβιθάδα στο φούρνο με κρέμα φέτας!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf" style="height: 414px;">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>1/2 κιλό ρεβίθια</li>
<li>1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε μικρά κυβάκια</li>
<li>2 κουτ. σούπας «φυλλαράκια» φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. σούπας ξερό, κοπανισμένο στο γουδί σε σκόνη</li>
<li>2 φύλλα δάφνης</li>
<li>αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</li>
</ul>
<p><strong>Για την κρέμα φέτας</strong></p>
<ul>
<li>125 ml γάλα φρέσκο (ή μισό- μισό με κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά – για πιο λείο και πλούσιο αποτέλεσμα)</li>
<li>300 γρ. φέτα</li>
<li>1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού ξερή, τριμμένη</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 10΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Αναμονή</span> 8 ώρες</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 3 – 4 ώρες</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span><span style="font-size: 11pt;">Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 8 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ. Μετά, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε γάστρα (κατά προτίμηση πήλινη) ή σε άλλο σκεύος με καπάκι για το φούρνο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το λάδι, το δεντρολίβανο, τα δαφνόφυλλα και καλύπτουμε καλά τα υλικά με νερό. Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε στους 120° C για περίπου 3 – 4 ώρες, μέχρι να ψηθούν τα ρεβίθια και να χυλώσουν.</span></p>
<p> </p>
<p><strong>Κρέμα φέτας:</strong> Ζεσταίνουμε το γάλα (ή το μείγμα γάλακτος – κρέμας) και μόλις πάει να φουσκώσει, το βγάζουμε από τη φωτιά. «Σπάμε» τη φέτα με τα χέρια, τη βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι, ρίχνουμε το ζεστό γάλα και τη ρίγανη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν λεία κρέμα. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Πριν σερβίρουμε, αφαιρούμε τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε τα ρεβίθια και τα μοιράζουμε στα πιάτα. Γαρνίρουμε κάθε μερίδα με 1 – 2 κουτ. σούπας από την κρέμα φέτας.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Στο ποτήρι</span></span><span style="font-size: 11pt;">Μια Μαντινεία ή, πιο απλά και καθημερινά, μια Ρετσίνα με αρώματα και πλούσια γεύση</span></p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr">http://www.gastronomos.gr</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα