Κρεμ Μπρουλέ από Εσπρέσσο!

4 Αυγούστου 2016

Υλικά Συνταγής
500 ml κρέμα γάλακτος
90 γρ ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών
1 δόση εσπρέσσο (40 ml)

Κρεμ Μπρουλέ Εσπρέσσο


Εκτέλεση Συνταγής

 
Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε περιοδικά για να μην κολλήσει. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία λίγο πριν το σημείο βρασμού. 
 
Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
 
Με μία μεγάλη κουτάλα προσθέτουμε σιγά - σιγά την ζεστή κρέμα γάλακτος στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε παράλληλα με το σύρμα για να μην ψηθούν τα αυγά. 
 
Σταδιακά προσθέτουμε τη μισή κρέμα με αυτή τη διαδικασία και μετά το μείγμα το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη κρέμα και μαζί με τον εσπρέσσο. 
 
Ανακατεύουμε και χωρίζουμε την κρέμα σε 4 πυρίμαχα φορμάκια για creme brulee. 
 
Τοποθετούμε τα φορμάκια σε ένα ταψί και με προσοχή προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί λίγο πάνω από το μέσο της φόρμας. 
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160 °C για 30-40 λεπτά, στον αέρα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα φορμάκια να κρυώσουν τελείως. Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες και πριν τα σερβίρουμε πασπαλίζουμε σε κάθε ένα λίγη ζάχαρη και την καίμε με ένα φλόγιστρο.
 
Σε περίπτωση που δεν έχετε φλόγιστρο μπορείτε να τα καραμελώσετε στο grill του φούρνου σας, στους 220 °C.
 
Η κρεμ μπρουλέ με εσπρέσσο είναι το τέλειο γλυκό για μετά το δείπνο, που συνδυάζει το γλυκό και τον καφέ που πίνουμε μετά το φαγητό. 
 
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ