Γιατί βγάζεις σπυράκια στην περίοδό σου και πώς θα τα αντιμετωπίσεις

5 Αυγούστου 2016

Όλες έχουμε βρεθεί κάποια στιγμή στη δυσάρεστη θέση να βγάλουμε ένα σπυράκι ή και δύο κατά τη δάρκεια της περιόδου μας. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχεις ορμονική ακμή! Αντί να απογοητευτείς, μπορείς να το φτιάξεις και να το αντιμετωπίσεις. Μάθε τον κύκλο του... δέρματός σου και πρόλαβε τα ενοχλητικά σπυράκια πριν εμφανιστούν με τα παρακάτω έξυπνα τρικ. 

Μια εβδομάδα πριν την περίοδο σου... 

Τα συμπτώματα πριν την περιόδο σου είναι στο peak τους, το ίδιο και μια ορμόνη που κάνει το δέρμα σου να παράγει περισσότερα έλαια. Τη λύση εδώ μπορεί να δώσει το σαλικικό οξύ, με το οποίο μπορείς να κάνεις ένα peeling στους πόρους. Αν σε κάποιο σημείο νιώσεις ένα σπυράκι κάτω από το δέρμα σου που πάει να βγει, μπορείς να βάλεις στο πρόσωπό σου μια μάσκα με άργιλο που κάνει θαύματα και θα ηρεμήσει το δέρμα σου. 

Την εβδομάδα της περιόδου σου...

Τα σπυράκια βγαίνουν στο πηγούνι σου και κοντά στο στόμα σου; Αυτό που βλέπεις είναι το αποτέλεσμα της προηγούμενης βδομάδας, των φραγμένων πόρων σου. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι διπλασιάσεις τον καθαρισμό του προσώπου σου. Αφαίρεσε το μακιγιάζ -καλύτερα βέβαια να το αποφύγεις αυτή την εβδομάδα- και πλύνε το πρόσωπό σου με ένα καθαριστικό που περιέχει υπεροξείδιο του βενζολίου, που σκοτώνει τα μικρόβια και μειώνει τις κοκκινίλες. Στη συνέχεια για τελείωμα χρησιμοποίησε μια oil free ενυδατική κρέμα. 

Μια εβδομάδα μετά την περίοδο σου... 

Μετά από την εβδομάδα των... παθών, οι ορμόνες σου έχουν επανέλθει στα φυσιολογικά τους επίπεδα, το ίδιο και το δέρμα σου. Οπότε, αν κάποιο πεισματάρικο σπυράκι έχει μείνει και ακόμα σου κάνει τη ζωή δύσκολη, πρέπει να συνεχίσεις να περιποιήσαι το δέρμα σου. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...