Διευκόλυνση εξαγωγών κρόκου Κοζάνης σε αραβικές χώρες

5 Αυγούστου 2016

Το ζήτημα της διευκόλυνσης των εξαγωγικών προσπαθειών του κρόκου Κοζάνης στις αραβικές χώρες βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης με τον ΓΓ του Αραβο - Ελληνικού Επιμελητηρίου, Rashad Mabger και τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας, Essam Ibrahim Hassan Baitalmal. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκου Μπόλαρη.

Η προαναφερόμενη πρωτοβουλία του κ. Μπόλαρη ήρθε ως συνέχεια της συνάντησης που είχε με τους Πρόεδρο, αντιπρόεδρο και Διευθύντρια του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, Νίκο Πατσιούρα, Ιωάννη Μανώλα και Ελένη Καλύβα αντίστοιχα, οι οποίοι και του ανέλυσαν την πολιτική εξαγωγών και τη διεύρυνση του εξαγωγικού του εμπορίου ιδιαίτερα σε χώρες του αραβικού κόσμου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση, η συζήτησή τους επικεντρώθηκε και στα ζητήματα που τίθενται μετά την ψήφιση του νέου νόμου για τους συνεταιρισμούς, τις προοπτικές και την δυναμική της καλλιέργειας του κρόκου, τα θέματα του διεθνούς ανταγωνισμού, την πρόκληση συνεργειών του συνεταιρισμού στη μεταποίηση και τις εξαγωγές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπόλαρης αναφέρθηκε στην πρόκληση των δυνατοτήτων αξιοποίησης του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για τις Ομάδες Παραγωγών, την καθετοποίηση της παραγωγής, την τυποποίηση και μεταποίηση και τις προωθητικές ενέργειες για εξαγωγές.

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....