Ταξί στο Σαράγεβο κυκλοφορούν με αφίσες του Ρόμπερτ Ντε Νίρο

15 Αυγούστου 2016

Εκατοντάδες ταξί στο Σαράγεβο κυκλοφορούν με αφίσες του Ρόμπερτ Ντε Νίρο για να τιμήσουν τον βραβευμένο δύο φορές με Όσκαρ Αμερικανό ηθοποιό και κινηματογραφικό παραγωγό, ο οποίος κήρυξε επισήμως την έναρξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης.

Η αυλαία του φεστιβάλ άνοιξε με την προβολή μιας ψηφιακά επεξεργασμένης κόπιας της διάσημης ταινίας "Ο Ταξιτζής" του Μάρτιν Σκορσέζε που έγινε με αφορμή την συμπλήρωση 40 ετών από το γύρισμά της. 

Σε αυτήν ο Ντε Νίρο ενσαρκώνει έναν καταθλιπτικό και μοναχικό πρώην στρατιωτικό στη Νέα Υόρκη που γίνεται ταξιτζής καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα αϋπνίας.

"Πολλοί από τους συναδέλφους μας έγιναν οδηγοί ταξί μετά την αποχώρησή τους από τον στρατό της Βοσνίας και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και συμπάθειας προς τον κεντρικό ήρωα αποφασίσαμε με αυτόν τον τρόπο να του επιφυλάξουμε ένα θερμό καλωσόρισμα", δήλωσε στο Reuters ο Χάσιμπ Λόζιτς της Ένωσης Ταξί του Σαράγεβο.


Περίπου 300 ταξί κυκλοφορούν με αφίσες του Ντε Νίρο, οι περισσότερες από τις οποίες τον απεικονίζουν με κουρεμένο κεφάλι αλά μοϊκάνα, ενώ πολλά ακόμη ταξί αναμένεται να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους τις 9 ημέρες που διαρκεί το φεστιβάλ.

Στον μεγάλο ηθοποιό απονεμήθηκε εξάλλου χθες το βράδυ κατά την τελετή έναρξης του φεστιβάλ η "Τιμητική Καρδιά του Σαράγεβο -Βραβείο Συνολικής Προσφοράς", μια τιμητική διάκριση για την συνολική συνεισφορά του στην εξέλιξη του κινηματογράφου.

Στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, που αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 100.000 θεατές, θα προβληθούν 222 ταινίες από 61 χώρες.


Πηγή: http://www.real.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ