Στη Νέα Υόρκη ο Πρωθυπουργός τον Σεπτέμβριο

17 Αυγούστου 2016

ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή για το real.gr

Ως ιδιαίτερα σημαντική εκτιμάται η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη που έχει προγραμματιστεί από 18 έως 24 Σεπτεμβρίου, με αφορμή και τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί δύο ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μπρατισλάβα και εννέα ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής των μεσογειακών χωρών της ΕΕ που συγκαλεί στην Αθήνα ο Ελληνας Πρωθυπουργός.

Όπως πληροφορείται το real.gr, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί -εκτός πολύ μεγάλων απρόοπτων εξελίξεων- στη Νέα Υόρκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, καθώς σε εκκρεμότητα βρίσκεται η συμφωνία της ΕΕ με την Άγκυρα για το προσφυγικό, ενώ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα συζητηθεί εκ των πραγμάτων και το Κυπριακό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στη ΓΣ των Ηνωμένων Εθνών την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου.

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός θα μιλήσει και στις δυο Διασκέψεις για το προσφυγικό που πραγματοποιούνται στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Την πρώτη (19 Σεπτεμβρίου) τη διοργανώνει ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και τη δεύτερη (20 Σεπτεμβρίου) ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr, στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το προσφυγικό ο Αλέξης Τσίπρας θα συμπροεδρεύσει με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει στο περιθώριο συνάντηση και με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα δείχνει να ανησυχεί για το ενδεχόμενο μη ρύθμισης του ελληνικού χρέους.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ