Πιθανή παρουσία της Γιόκο Όνο στα 51α Δημήτρια

17 Αυγούστου 2016

Την παρουσία της Γιόκο Όνο στα 51α Δημήτρια (30/9 - 23/10), επιθυμεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης, και όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου, η 83χρονη τραγουδίστρια- στιχουργός, ακτιβίστρια και σύντροφος του Τζον Λένον «είναι θετική μεν, αλλά έχει και βεβαρημένο πρόγραμμα. Πιστεύω, ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός θα κλειδώσει το εάν τελικά θα παραστεί αυτοπροσώπως». Ωστόσο, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Χρυσίδου, ακόμα και να μην καταφέρει τελικά να δώσει το παρών, θα παρουσιαστεί μία μεγάλων διαστάσεων κατασκευή της στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, «το περιεχόμενο της οποίας αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό».

Σύμφωνα με την κ. Χρυσίδου, στα 51α Δημήτρια θα πραγματοποιηθούν συνολικά 43 δρώμενα, με προϋπολογισμό περί των 400.000 ευρώ, που θα λάβουν χώρα σε κλειστούς, αλλά και ανοιχτούς χώρους, όπως μεταξύ άλλων: Καπάνι, πλατεία Άθωνος, πλατεία Αριστοτέλους, Αγιορειτική Εστία και Σφαγεία.

«Δεν θέλουμε εκδηλώσεις για λίγους, αλλά πρωτότυπες βραδιές, που θα αφορούν τους νέους και τους παλαιότερους και που θα προσελκύουν τον κόσμο. Τα κριτήρια που θέσαμε ήταν για ποιοτικές εκδηλώσεις, με διεθνή προσανατολισμό, αλλά και έμφαση στις εγχώριες ιδέες», σημείωσε στο Πρακτορείο η κ. Χρυσίδου. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε, ότι από τις 43 εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν εφέτος τα 51α Δημήτρια, οι 17 είναι από Έλληνες καλλιτέχνες, ενώ «ένα κομμάτι του προγράμματος, αφορά το προσφυγικό και την ένταξη των προσφύγων στην καθημερινότητα της πόλης».

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Thomas Fuller
Η Σκέψη της ημέρας
Thomas Fuller