Ρίο: οι ελληνικές συμετοχές της Πέμπτης

18 Αυγούστου 2016

Ημέρα μεταλλίου θα είναι και η 13η των Ολυμπιακών Αγώνων για την Ελλάδα, είτε φυσάει στο Ρίο είτε συνεχιστεί η άπνοια. Στην πρώτη περίπτωση, οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής θα αγωνιστούν στην medal race των 470 που αναβλήθηκε, για να μάθουν σε τι χρώμα θα είναι το μετάλλιο που θα κατακτήσουν, ενώ στη δεύτερη περίπτωση θα κλειδώσουν τη θέση που είχαν στην κατάταξη όταν τέλειωσαν οι ιστιοδρομίες, δηλαδή την 2η και έτσι το αργυρό θα είναι πια δικό τους.

Η ώρα της ελληνικής πάλης έφτασε και η μοναδική εκπρόσωπος της χώρας μας σε ένα άθλημα που έχει αναδείξει Ολυμπιονίκες θα προσπαθήσει για το καλύτερο στα 53 κιλά. Η Μαρία Πρεβολαράκη θα μπει στην παλαίστρα για να αντιμετωπίσει την Κουμαρί Μπαμπίτα από την Ινδία στον γύρο των 16 και αν καταφέρει να προκριθεί, τότε θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του αγώνα Μπετζαμπέθ Αντζέλικα Αργκουέλο Βιλεγκάς (Βενεζουέλα)-Γιόσεφ Εσόμπε-Τιάκο (Καμερούν).

Στον στίβο η μοναδική ελληνική συμμετοχή είναι αυτή του Νίκου Σκαρβέλη στον προκριματικό της σφαιροβολίας, ενώ η Εθνική ανδρών της υδατοσφαίρισης θα αντιμετωπίσει την Ισπανία σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων:

 

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

20:05 Μάντης / Καγιαλής - 470, medal race

 

ΠΑΛΗ

16:20 Μαρία Πρεβολαράκη - 53κ., γύρος των 16

 

ΣΤΙΒΟΣ

15:55 Νίκος Σκαρβέλης - σφαιροβολία, προκρ.

 

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

21:10 Ελλάδα - Ισπανία

 

Πηγή: praktoreio-sport.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ