Κεφτεδάκια Σολωμού με ρύζι

<p><span style="font-size: small;"><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά</span></strong></span><br /><span style="font-size: small;">700 γρ φρέσκο φιλέτο σολωμού</span><br /><span style="font-size: small;"> 2 σκελίδες σκόρδο</span><br /><span style="font-size: small;"> 1 μικρό κρεμμύδι</span><br /><span style="font-size: small;"> 1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο</span><br /><span style="font-size: small;"> 3 κουταλιές ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;"> 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ</span><br /><span style="font-size: small;"> 1 κουταλιά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο</span><br /><span style="font-size: small;"> 2 φέτες του τόστ</span><br /><span style="font-size: small;"> 1,5 κουταλάκι αλάτι</span><br /><span style="font-size: small;"> λίγο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: small;"> ξύσμα από μισό λεμόνι</span><br /><span style="font-size: small;"> σάλτσα τεριγιάκι</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong><span style="text-decoration: underline;">Εκτέλεση</span></strong></span><br /><span style="font-size: small;">Καθαρίζουμε καλά το φιλέτο του σολωμού από τα κόκαλα και την πέτσα του και το τεμαχίζουμε.</span><br /><span style="font-size: small;">Με έναν πολυκόφτη multi θρυμματίζουμε το ψωμί του τοστ. </span><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε στο multi τον σολωμό, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την σάλτσα τεριγιάκι. </span><span style="font-size: small;">Χτυπάμε καλά για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και ο αρωματικός κιμάς σολωμού είναι σχεδόν έτοιμος. </span><span style="font-size: small;">Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά ώστε να σφίξει ο κιμάς του σολωμού. </span><span style="font-size: small;">Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε με λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί. </span><span style="font-size: small;">Ψήνουμε στους 175°C για 15 λεπτά στον αέρα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Τα απολαμβάνουμε σκέτα ή καλύτερα με σάλτσα τεριγιάκι στα κεφτεδάκια και τα συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ <a href="http://www.alwayshungry.gr/">http://www.alwayshungry.gr/</a></span></p>
<p><span style="text-align: center; font-size: small;"><br /></span></p>
<p><span style="text-align: center; font-size: small;">Δοκιμάστε επίσης:</span></p>
<p><span style="color: #0000ff; font-size: small;"><a href="https://boro.gr/148901/keftedakia-me-parmezana-ntomata-kai-zymarika" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Κεφτεδάκια με παρμεζάνα, ντομάτα και ζυμαρικά</span></a></span></p>
<p><span style="color: #0000ff; font-size: small;"><a href="https://boro.gr/165783/keftedakia-nhsiwtika-me-oyzo" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Κεφτεδάκια νησιώτικα με ούζο</span></a></span></p>

Σχετικά άρθρα