Κεφτεδάκια Σολωμού με ρύζι!

22 Αυγούστου 2016

Υλικά Συνταγής

700 γρ φρέσκο φιλέτο σολωμού
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι
1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κουταλιά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
2 φέτες του τόστ
1,5 κουταλάκι αλάτι
λίγο πιπέρι
ξύσμα από μισό λεμόνι
σάλτσα τεριγιάκι

 


Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζουμε καλά το φιλέτο του σολωμού από τα κόκαλα και την πέτσα του και το τεμαχίζουμε.

Με έναν πολυκόφτη multi θρυμματίζουμε το ψωμί του τοστ.

Προσθέτουμε στο multi τον σολωμό, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την σάλτσα τεριγιάκι.

Χτυπάμε καλά για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και ο αρωματικός κιμάς σολωμού είναι σχεδόν έτοιμος.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά ώστε να σφίξει ο κιμάς του σολωμού.

Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε με λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί.

Ψήνουμε στους 175°C για 15 λεπτά στον αέρα.

Τα απολαμβάνουμε σκέτα ή καλύτερα με σάλτσα τεριγιάκι στα κεφτεδάκια και τα συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.

http://www.alwayshungry.gr

 

 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ