Πολύχρωμο Κριθαρότο!

22 Αυγούστου 2016

Υλικά Συνταγής

400 γρ μέτριο κριθαράκι
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 κρεμμύδι
50 γρ ελαιόλαδο
80 γρ λευκό κρασί

λίγα μανιτάρια (8-10)
φρέσκο κρεμμυδάκι
100 γρ παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι 



Εκτέλεση Συνταγής


Σε μία πλατιά κατσαρόλα ή ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια και τα σοτάρουμε ελαφρά.

Αντίστοιχα κόβουμε τις πιπεριές, τις προσθέτουμε και σοτάρουμε ελαφρά για ακόμη 2-3 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες.

Στο τέλος προσθέτουμε το κριθαράκι με το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό λαχανικών, μέχρι να καλύψουμε ίσα ίσα το κριθαράκι και τα λαχανικά μας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να γίνει al dente. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι.

Συνολικά θα χρειαστούμε 16-18 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύοντας καλά. 

Μπορούμε στα λαχανικά να προσθέσουμε και κολοκυθάκια και καρότο σε κυβάκια.



http://www.alwayshungry.gr/


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ