Αμπελοφάσουλα με ντομάτες και κρασοτύρι!

23 Αυγούστου 2016
Υλικά
  • 1 κιλό (ζυγισμένα ακαθάριστα)αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα
  • 4 ντομάτες, σε κυβάκια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 150 γρ. κρασοτύρι, χοντροτριμμένο (πικάντικο τυρί, ωριμασμένο μέσα σε οινολάσπη, που φτιάχνεται στην Κω, τη Λέρο, τη Σίφνο, την Κίμωλο και άλλα νησιά. Το αναζητάμε σε μεγάλα ΑΒ και My Market, στο Κρεοτεχνείο Γεωργιάδης κ.α. Εναλλακτικά, βάζουμε σκληρό πικάντικο τυρί της αρεσκείας μας)
  • 100 γρ. αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Προετοιμασία 20΄ Μαγείρεμα 8΄- 10΄

Διαδικασία Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνουμε τα αμπελοφάσουλα και τα βράζουμε για περίπου 8 - 10 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει παγάκια. Ετσι θα σταματήσει ο βρασμός και θα διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.

 

Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα και τα πιέζουμε με την πετσέτα ώστε να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σκορπίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί, τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

 

Στο ποτήρι μας Ενα δροσερό λευκό κρασί με καλή οξύτητα, όπως είναι η Μαντινεία.

 

http://www.gastronomos.gr

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ