"Πέρσες" με ελεύθερη είσοδο από το Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία από τις 24/8

24 Αυγούστου 2016

Με μια ξεχωριστή παράσταση με ελεύθερη είσοδο και προσβάσιμη για όλους τους πολίτες ξεκινούν και πάλι οι Νύχτες Αλληλεγγύης την Τετάρτη 24 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ., για να διαρκέσουν με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου.

Την επανέναρξη του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016, κηρύσσει με τους Πέρσες, το αρχαιότερο σωζόμενο δράμα (472 π.Χ.) του Αισχύλου, το ΘΕ.ΑΜ.Α. (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία), το μοναδικό θέατρο στην Ελλάδα που αποτελείται από ηθοποιούς με αναπηρία στην κύρια σύνθεσή του και είναι μέλος της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία, η οποία έχει και την επιμέλεια για την προσβασιμότητα της παράστασης.

Οι Πέρσες σε σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου, που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, φιλοξενούνται στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016 υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής. Κορυφαία του Χορού είναι η ερμηνεύτρια της λαϊκής προφορικής μας παράδοσης Γιώτα Βέη. 

Η τάση του δραματικού ποιητή να κινείται από την αρχικά προφορική ποίηση προς τη συμβατικά καλούμενη «οπτική» ποίηση, αποτελεί τη θεμελιώδη αρχή των Περσών. Η αόριστη ανησυχία εξελίσσεται επί της σκηνής σε πραγματικό γεγονός. Το αποτέλεσμα της ναυμαχίας της Σαλαμίνας σκορπά το θρήνο στην Περσία κι ο Αισχύλος, περιγράφοντας την κορύφωσή του στη «βάρβαρη» χώρα, επιβάλλει λογοτεχνικά την πρώτη σωζόμενη αντιπολεμική πράξη. Ο σεβασμός σε ό,τι «ξένο» αποτελεί το πρώτο βήμα για την ισότιμη αποδοχή του…

Τοποθεσία: Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι

Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά είδη και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. 

Διάρκεια παράστασης: 75΄

Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία - ΘΕ.ΑΜ.Α.
www.distheater.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ