Τον «Νέο Μαρινόπουλο» θα ανοίξει ο Σκλαβενίτης;

25 Αυγούστου 2016

Προς αίσιο τέλος φαίνεται να βαίνει η υπόθεση διάσωσης της εταιρείας "Μαρινόπουλος" από την εταιρεία "Σκλαβενίτης", η οποία θα λάβει τραπεζική χρηματοδότηση 360 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια 125 εκατ. ευρώ για να υλοποιήσει το σχέδιο εξυγίανσης που φέρεται να προβλέπει «κούρεμα» των υποχρεώσεων της "Μαρινόπουλος" προς τους προμηθευτές της, που πιθανολογείται να φθάσει το 50%.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα naftemporiki.gr, το "πράσινο" φως στο πολύκροτο σχέδιο διάσωσης της "Μαρινόπουλος" άναψε σήμερα Τετάρτη  το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank,  σε συνέχεια της θετικής γνωμοδότησης της Eurobank,  με αποτέλεσμα να απομένει πλέον να αποφανθούν και οι διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Πειραιώς για να υπογραφεί η συμφωνία χρηματοδότησης της Σκλαβενίτης, η οποία έχει ρόλο στρατηγικού επενδυτή.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή η εταιρεία "Μαρινόπουλος" καταρρεύσει, οι απώλειες θα είναι ανυπολόγιστες, καθώς δεκάδες προμηθευτές θα χρεοκοπήσουν και χιλιάδες άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά. Γι’ αυτό εξάλλου τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων για την "επανεκκίνηση" της αλυσίδας super market "Μαρινόπουλος" μετά από πολύμηνη παρακμή, φέρεται να στηρίζει και η κυβέρνηση.

Αναφορικά με το σχέδιο διάσωσης  που λαμβάνει χώρα μέσω της διαδικασίας των άρθρων 106β και 106θ του πτωχευτικού νόμου - μετά το deal των μετόχων της Μαρινόπουλος και της Σκλαβενίτης -  και στο οποίο καλούνται να συμφωνήσουν και οι πιστώτριες τράπεζες, αυτό προβλέπει τη μεταβίβαση σχεδόν του συνόλου της "Μαρινόπουλος" σε μια νέα... εταιρεία, η οποία θα ελέγχεται μετοχικά κατά 100% από την εταιρεία "Σκλαβενίτης".


Πηγή: http://www.star.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ