Πιταράκια με φέτα και ανθότυρο!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</li>
<li>50 ml ρακή 1 κουτ. γλυκού αλάτι</li>
<li>100 ml ελαιόλαδο + ελαιόλαδο για το τηγάνισμα</li>
</ul>
<p> </p>
<p><strong>Για τη γέμιση</strong></p>
<ul>
<li>300 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη</li>
<li>250 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο</li>
<li>1 αυγό (ελαφρώς χτυπημένο με ένα πιρούνι)</li>
<li>τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα</li>
<li>2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
<li>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> περίπου 30 τμχ</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 30΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Αναμονή</span> 20΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 15΄-20΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> <strong>Για τo φύλλο:</strong> Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη ρακή και το λάδι. Ρίχνουμε σταδιακά περίπου 350 ml νερό και ζυμώνουμε για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη. Για να επιτύχουμε την υφή που επιθυμούμε, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό (1 – 2 κουτ. σούπας) ή λίγο αλεύρι. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για περίπου 20 λεπτά.</p>
<p> </p>
<p><strong>Για τη γέμιση:</strong> Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση. Αλάτι δεν βάζουμε (ή βάζουμε ελάχιστο), γιατί η φέτα είναι συνήθως αρκετά αλμυρή.</p>
<p> </p>
<p><strong>Για τα πιτάκια:</strong> Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μέρη και ανοίγουμε το καθένα με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 2 χλστ. και διαστάσεων περίπου 30 x 30 εκ.</p>
<p> </p>
<p>Κόβουμε κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες, η καθεμιά περίπου 10 x 30 εκ. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά σούπας από τη γέμιση και διπλώνουμε σε τρίγωνο.</p>
<p> </p>
<p>Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα πιτάκια σε δόσεις, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Tα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι. Τα σερβίρουμε χλιαρά.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Συνοδεύουμε με</span></span> Μεζεκλίδικα ποτά, όπως ρετσίνες, lager μπίρες και ουζάκια.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα