Παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>4 ώριμες μπανάνες</span></li>
<li><span>3 κ. σ. μαύρη ζάχαρη</span></li>
<li><span>2 κ. σ. μαργαρίνη</span></li>
<li><span>1 ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.</span></li>
<li><span>1 ermol ή morfat (φυτική συνταγή σε κουτί)</span></li>
<li><span>1 εβαπορέ γάλα πολύ παγωμένο</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p>Βάζουμε σε ταψάκι αντικολλητικό τις μπανάνες κομμένες σε φέτες, προσθέτουμε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 10′ στους 200ºC να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν. Τις λιώνουμε με πιρούνι.</p>
<p>Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί για 3′ σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ.</p>
<p>Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 3′ σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το παγωμένο εβαπορέ και χτυπάμε για 3′ σε δυνατή ταχύτητα.</p>
<p>Παγώνουμε στην κατάψυξη το μείγμα για 45 ‘ μέχρι να κάνει σώμα και να σταθεροποιηθεί. Τότε, το ξαναχτυπάμε για 5′ σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ να αφρατέψει καλά και προσθέτουμε τις καραμελωμένες μπανάνες.</p>
<p>Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.<br />Αφήνουμε 5-10’ στον πάγκο πριν το σερβίρουμε.</p>
<p>Συνοδεύει τέλεια το μαστιχωτό <a href="http://www.argiro.gr/recipe/to-oraiotero-mastixoto-brownies-me-polu-sokolata/">brownies</a>.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.argiro.gr">http://www.argiro.gr</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα