Στελέχη της Europol στα ελληνικά νησιά για τον "πιθανό εντοπισμό τρομοκρατών"

27 Αυγούστου 2016

Τις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να αποβιβαστούν στα ελληνικά νησιά 200 στελέχη της Europol, με στόχο την αντιμετώπιση τζιχαντιστικών θυλάκων μεταξύ των μεταναστών - προσφύγων.

«Οι συγκεκριμένες δυνάμεις θα επιχειρούν παράλληλα με την ελληνική ακτοφυλακή και θα χρησιμοποιούν ειδικές τεχνικές για τον εντοπισμό πιθανών τρομοκρατών» τονίζει σε συνέντευξή του, στην «Evening Standard», ο επικεφαλής της Europol, Ρομπ Γουέινραϊτ.

Η απόφαση της Europol λήφθηκε εν μέσω των κλιμακούμενων ανησυχιών για το ενδεχόμενο νέας τρομοκρατικής επίθεσης στην Ευρώπη. Ο Γουέινραϊτ αφήνει μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάπτυξης παρόμοιων δυνάμεων και στην Ιταλία.

«Θα υπάρξει μία δεύτερη γραμμή άμυνας, καθώς ελπίζουμε να αναπτυχθούν ορισμένες δυνάμεις εντός των κέντρων, όπου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες φιλοξενούνται» προσθέτει.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Μετανάστευσης εκτιμά ότι πάνω από 270.000 πρόσφυγες έχουν εισέλθει στην Ευρώπη, μέσω κυρίως της Ελλάδας και της Ιταλίας, από την αρχή του έτους. Την ίδια ώρα, περίπου 3.165 αγνοούνται ή πέθαναν κατά την προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο.

 

Πηγή: http://www.koutipandoras.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...