Ρέντσι: H ιταλική oικονομία πηγαίνει καλύτερα

2 Σεπτεμβρίου 2016

«H ιταλική oικονομία πάει καλύτερα, αλλά πρέπει να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, κατά την παρέμβασή του στο διεθνές οικονομικό φόρουμ του ιδρύματος Αμπροζέτι.

Επικαλούμενος τα τελευταία στατιστικά στοιχεία για το ΑΕΠ της χώρας, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ο Ρέντσι πρόσθεσε: «πήγαμε καλύτερα αλλά δεν χρειάζομαι γκάλοπ για να σας πω ότι αυτό το καλύτερα δεν αρκεί».

Υπενθύμισε επίσης ότι «με την κυβέρνησή του, η Ιταλία ξανακέρδισε 585.000 θέσεις εργασίας» ενώ ο ίδιος αρχικά «θα ήταν ικανοποιημένος και με ένα αποτέλεσμα κατά 50% χαμηλότερο».

«Το δημόσιο έλλειμμα στην Ιταλία είναι το χαμηλότερο των τελευταίων δέκα ετών και θα συνεχίσει να μειώνεται», τόνισε παράλληλα ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, σύμφωνα με τον οποίο δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι «η Ισπανία έχει πετύχει μεγαλύτερη ανάπτυξη επειδή η σχέση του ελλείμματος ως προς το ΑΕΠ της έχει αγγίξει το 5%».

«Η πρόκληση του 2016 δεν είναι η οικονομία. Όχι διότι πάει καλά, κάθε άλλο, αλλά επειδή υπάρχουν διάφορα πολιτικά θέματα στο τραπέζι της διεθνούς κοινότητας, τα οποία απαιτούν καινοτόμες απαντήσεις», κατέληξε ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Πηγή:  http://www.amna.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +3163+141832 - adTechUnit 9
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
O φόβος για το μέλλον
Κανένας μας δεν γνωρίζει τι επιφυλάσσει...
Θέλει τόλμη για τον κάθε άνθρωπο να φύγει από το σκοτάδι
Η πορεία προς τη γνώση του εαυτού δεν...
Μπορείτε να κατορθώσετε το ακατόρθωτο
Αν πιστεύετε ότι είστε ανίκανοι να...