Ομπάμα: Το κλειδί για συμφωνία στη Συρία κρατά η Ρωσία

4 Σεπτεμβρίου 2016

Το κλειδί για την όποια συμφωνία στη Συρία βρίσκεται στις συνομιλίες με τη Ρωσία τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, για να προσθέσει ωστόσο ευθύς αμέσως ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές είναι πολύ δύσκολες, καθώς σοβαρές διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα.

Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται από καιρό να βρουν τρόπο ώστε να τερματιστούν οι συγκρούσεις στη Συρία και να βελτιωθεί η ανθρωπιστική αρωγή. Θα είναι ωστόσο δύσκολο να προχωρήσουν στην επόμενη φάση αν δεν υπάρξει συμμετοχή από τη Ρωσία, δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου στην πόλη Χανγκτζόου, στην Ανατολική Κίνα, όπου βρίσκονται παγκόσμιοι ηγέτες για τη Σύνοδο Κορυφής της G20.

Λίγο νωρίτερα ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε δηλώσει από τη Χανγκτζόου πως οι ΗΠΑ βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία με τη Ρωσία για τη Συρία, όμως μένουν να επιλυθούν μερικά θέματα.

«Μια συμφωνία μπορεί να ανακοινωθεί ακόμη και αργότερα σήμερα», δήλωσε ο αξιωματούχος στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20.

Παρόμοιο μήνυμα είχε περάσει την Παρασκευή και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. «Βρισκόμαστε στην σωστή κατεύθυνση. Δεν αποκλείω στο εγγύς μέλλον να συμφωνήσουμε πάνω σε κάτι και να δείξουμε τη συμφωνία αυτή στην παγκόσμια κοινότητα», δήλωνε στο πρακτορείο Bloomberg ο ρώσος πρόεδρος λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου, σημειώνοντας και ο ίδιος ότι σε κάθε περίπτωση πρόκειται για πολύ δύσκολες συνομιλίες.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Ιράν
Τα νέα της ημέρας
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Ιράν