Τέλεια Κρέμα Καταλάνα!

6 Σεπτεμβρίου 2016

Υλικά Συνταγής

1 λίτρο γάλα
1 λεμόνι
1 κανέλα
8 κρόκους
45 γρ κορν φλάουρ
200 γρ ζάχαρη

 


Εκτέλεση Συνταγής

Γεμίζουμε ένα φλιτζάνι μέχρι τη μέση με γάλα και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ ανακατεύοντας καλά.

Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μία κατσαρόλα, μαζί με την κανέλα και τη φλούδα από το μισό λεμόνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.

Παράλληλα, ρίχνουμε τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα, μέχρι να ασπρίσουν.

 


Μόλις ζεσταθεί το γάλα, το προσθέτουμε σιγά σιγά στα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς. Επαναφέρουμε το μείγμα στη κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα με το κόρν φλάουρ και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες.

Σερβίρουμε τη κρέμα Καταλάνα σε φορμάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε σε κάθε ένα μία κουταλιά της σούπας ζάχαρης και καίμε με ένα φλόγιστρο, μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.

Tip: αν δεν έχουμε φλόγιστρο την καραμελώνουμε κάτω από το καυτό grill του φούρνου.


http://www.alwayshungry.gr/


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τα Ζώδια σήμερα
Αστρολογία
14:29 Τα Ζώδια σήμερα