Πιπεριές με καγιανά!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>12 μέτριες πράσινες πιπεριές</li>
</ul>
<p> </p>
<p><strong>Για τη γέμιση</strong></p>
<ul>
<li>200 γρ. ρύζι Καρολίνα</li>
<li>8 μέτριες ντομάτες, τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη</li>
<li>1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη</li>
<li>5 αυγά</li>
<li>300 γρ. φέτα σκληρή, χοντροτριμμένη</li>
<li>τα φύλλα από 1/3 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα</li>
<li>1 κουτ. γλυκού ζάχαρη</li>
<li>70 ml</li>
<li>ελαιόλαδο</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 12</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 30'</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 1 ώρα + 15΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Κόβουμε ένα «καπάκι» από την άκρη με το κοτσάνι κάθε πιπεριάς και αφαιρούμε και πετάμε τα σπόρια. Δεν πετάμε τα «καπάκια».</p>
<p> </p>
<p><strong>Γέμιση:</strong> Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ρύζι με τη πιπεριά Φλωρίνης, για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι να λαδωθεί καλά. Ρίχνουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και μαγειρεύουμε για περίπου 6 – 7 λεπτά, μέχρι να πιει μέρος από τα υγρά της.</p>
<p> </p>
<p>Παράλληλα, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, με το σύρμα, για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και τα αδειάζουμε στο τηγάνι με την ντομάτα και το ρύζι. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά με ξύλινη κουτάλα και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα, το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε απαλά, γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τις πιπεριές, αφήνοντας κενό περίπου 2 εκ. από το χείλος, και σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.</p>
<p> </p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψί που να τις χωράει ιδανικά ακριβώς, τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μελώσει το ρύζι, να δέσει ο καγιανάς και να ροδίσουν ομοιόμορφα.</p>
<p> </p>
<p>Σερβίρουμε τις πιπεριές χλιαρές ή κρύες, με αγγουροσαλάτα και κρίθινα παξιμάδια. </p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Στο ποτήρι μας</span></span> Ροδίτη και Σαββατιανό ή μια ωραία Ρετσίνα, καλά παγωμένη.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr/">http://www.gastronomos.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα