Ριζότο Αστακού!

9 Σεπτεμβρίου 2016

Υλικά Συνταγής

450 γρ αστακό κατεψυγμένο
100 γρ ρύζι αρμπόριο ή ρύζι για ριζότο
1 κρεμμυδάκι ξερό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1,5 κουταλιές βούτυρο αγελάδος
1 κουταλιά μασκαρπόνε
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση Συνταγής

Για το ριζότο αστακού ακολουθούμε τη βασική συνταγή για ριζότο με σημαντική διαφορά ότι για ζωμό χρησιμοποιούμε τον ζωμό που έχουμε βράσει τον αστακό.

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε 1,5 λίτρα νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε τον αστακό και τον βράζουμε για 6 λεπτά.

Τον αφαιρούμε σε μία πιατέλα, τον κόβουμε κατά μήκος στη μέση και καθαρίζουμε το ψαχνό του από τις δαγκάνες και το κεφάλι.

Τον ζωμό τον διατηρούμε ζεστό γιατί θα τον χρειαστούμε για το ριζότο αστακού.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Τρίβουμε το κρεμμύδι σε χοντρό τρίφτη και το σοτάρουμε ελαφρά με το ελαιόλαδο, χωρίς όμως να πάρει χρώμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να εξατμιστεί σχεδόν όλο για να φύγει το αλκοόλ του.

Σταδιακά προσθέτουμε κουταλιές από τον ζωμό ώστε να καλύπτει οριακά το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς.

Tip: δοκιμάζουμε και μπορούμε αν θέλουμε να ενισχύσουμε τη γεύση με λίγο ζωμό λαχανικών.

Μόλις το ριζότο είναι al dente το αφαιρούμε από την εστία, προσθέτουμε το βούτυρο και το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε αμέσως το ριζότο αστακού και σε κάθε μερίδα τοποθετούμε μισή ουρά από τον αστακό και το ψαχνό που έχουμε καθαρίσει.

Tip: μπορούμε στο τελικό στάδιο να προσθέσουμε στο ριζότο όλο τον αστακό καθαρισμένο και ψιλοκομμένο.


http://www.alwayshungry.gr


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...