Ανησυχία μετά τη νέα πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας

9 Σεπτεμβρίου 2016

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασαν σήμερα ανησυχία μετά τη νέα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας και ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν στον ΟΗΕ.

Σε δηλώσεις που έκαναν σε δημοσιογράφους λίγο πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη Συρία στη Γενεύη, ο Τ. Κέρι σημείωσε ότι είχε "σοβαρές συνομιλίες" για τη δοκιμή αυτή σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

"Έγινε μια σοβαρή συνομιλία γι' αυτό (με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας). Προφανώς η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα ανησυχούν πολύ λόγω της γειτονίας τους (με τη Βόρεια Κορέα). Όμως πιστεύω ότι είναι αρκετά σωστό να πω ότι και η Κίνα, η Ρωσία και οι ΗΠΑ ανησυχούν", πρόσθεσε.

Ο Σ. Λαβρόφ ανέφερε παράλληλα στους δημοσιογράφους ότι πρέπει να δοθεί ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στη Βόρεια Κορέα για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ. "Ανησυχούμε πολύ, οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά και οφείλουμε να δώσουμε αυτό το πολύ ισχυρό μήνυμα", σημείωσε.

"Προσπαθούμε να δούμε ακριβώς τι συνέβη (...) και σίγουρα θα το συζητήσουμε στο πλαίσιο του ΟΗΕ, αυτό είναι βέβαιο", κατέληξε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...