Μπορώ να μείνω έγκυος την 12η μερα του κύκλου;

9 Σεπτεμβρίου 2016
Η ΑΝΝΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR ρωτά

Αναγνώστρια μας ρωτά: Μπορώ να μείνω έγκυος την 12η μερα του κύκλου;


Στο ερώτημά σας απάντησε ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας, Χειρουργός, Γυναικολόγος

Αγαπητή φίλη,

Η γονιμότητα της κάθε γυναίκας εξαρτάται από πολλές παραμέτρους. Για να μείνει μια γυναίκα έγκυος πρέπει η ερωτική επαφή να γίνει κατά τη διάρκεια των γόνιμων ημερών του κύκλου. Για να ξέρουμε και να μπορούμε να υπολογίσουμε τις γόνιμες ημέρες πρέπει ο κύκλος να είναι σταθερός. Στην πλειοψηφία των γυναικών (όσες έχουν «περίοδο» περίπου κάθε 28 ημέρες), η ωοθυλακιορρηξία γίνεται περίπου τη 14η ημέρα του κύκλου. Έτσι γόνιμες ημέρες θεωρούνται όσες είναι λίγες ημέρες πριν και μετά από αυτήν.

Συνεπώς ναι, η 12η ημέρα είναι μέσα στις γόνιμες ημέρες ενός κύκλου, αν αυτός είναι σταθερός και κυμαίνεται περίπου στις 28 ημέρες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον απλό μηχανισμό που θα βρείτε σε αυτό το linkhttp://www.γυναικολογοσ.com/ypologiste-ton-kyklo-sas Χρησιμοποιώντας το μπορείτε να υπολογίζετε κατά προσέγγιση, τις γόνιμες ημέρες του κύκλου σας καθώς και πιθανά πότε θα εμφανιστεί η επόμενη περίοδος σας. Το σύστημα που θα βρείτε υπολογίζει κατά προσέγγιση την πιθανολογούμενη ημερομηνία εμφάνισης της επόμενης περιόδου σας, των γόνιμων ημερών του κύκλου σας καθώς και την πιθανή ημερομηνία τοκετού, αν είστε έγκυος. Δεν αποτελεί σίγουρο και απόλυτα αξιόπιστο διαγνωστικό μέσο, καθώς είναι απλά μια εφαρμογή ενός προγράμματος και δεν αποτελεί ιατρικό εργαλείο.

Φιλικά,

Παναγιώτης Χριστόπουλος MDMScPhDIFEPAG

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης

Director European Association PaediatricAdolescent Gynaecology

www.γυναικολογος.com

info@healthylady.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Παπα***** ****
00:47 Δευτέρα 17/10/2016
Γεια σας με λένε Κατερίνα είμαι 20 χρόνων με το αγορι μου ήρθαμε σε επαφή την δεύτερη μέρα που μου τελείωσε η περίοδος μου και τελείωσε μέσα μού ήταν πρώτη φορά που τελείωσε μέσα μού υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος Και μετά από Πόσο καιρό μπορώ να πάρω ένα τεστ για να δω άμα είμαι έγκυος
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ