"Η απόπειρα πραξικοπήματος στρεφόταν και εναντίον των συμμάχων της Άγκυρας"

9 Σεπτεμβρίου 2016

Η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία «ήταν ξεσηκωμός όχι μόνο εναντίον της δημοκρατίας στην Τουρκία, αλλά και εναντίον των συμμάχων στο ΝΑΤΟ και των αξιών της Συμμαχίας», δήλωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μετά την επίσκεψή του στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.

«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Πρόεδρο Ερντογάν και τον Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ. Είδαμε όλοι μας, πόσο σημαντική είναι η προστασία των δημοκρατικών θεσμών. Ήταν σημαντικό να πραγματοποιήσουμε αυτή την επίσκεψη και να εκφράσουμε τα αισθήματα συμπαράστασης μας» είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ στην Εθνοσυνέλευση συναντήθηκε και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ολοκλήρωσε τις επαφές του στην Τουρκία. Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV αναφέρθηκε και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό λέγοντας ότι «ήταν πολύ σημαντικό να τεθεί υπό έλεγχο η λαθρομετανάστευση. Για τον σκοπό αυτό η Ελλάδα και η Τουρκία έκαναν κοινές προσπάθειες. Έτσι, πραγματοποιήθηκε συνεργασία με την Ελλάδα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξήσουμε την κλίμακα συνεργασίας στο Αιγαίο. Αυτό πρόσφερε μεγάλα οφέλη και στην Ελλάδα και στην Τουρκία, αλλά και στην Ευρώπη.»

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...