Κατρούγκαλος: Με έκαναν Μαρία Αντουανέτα- Τι απαντά για τους άνεργους δημοσιογράφους

10 Σεπτεμβρίου 2016

Στο θέμα της κυβερνητικής πρότασης για πρόγραμμα επιδότησης για τη δημιουργία ιστοσελίδας σε δημοσιογράφους που θα μείνουν άνεργοι, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, αναφέρθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ομιλία του σε διεθνές συνέδριο, ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για πρόταση που συζητήθηκε με τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων στα μέσα και πρόσθεσε: «Πώς αυτό μεταφράστηκε στα μέσα; Ότι είναι τάχα πρόταση του υπουργείου Εργασίας, τύπου Μαρίας Αντουανέτας, αν δεν έχετε δουλειά, να ανοίξετε site. Περί του αντιθέτου πρόκειται».

Ο κ. Κατρούγκαλος εκτίμησε στη συνέχεια ότι ο αριθμός των εργαζομένων στα κανάλια που θα χάσουν τη δουλειά τους θα είναι μικρός επειδή «υπάρχει η εναλλακτική δυνατότητα των ιδιοκτητών των μέσων που δεν πήραν άδεια να συνεχίσουν τη λειτουργία τους με άλλον τρόπο (web ή συνδρομητικό)».

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στο θέμα της αδειοδότησης των καναλιών λέγοντας πως η κυβέρνηση πήρε «μέτρα νομιμότητας γιατί ειδικά στον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν είναι μόνο θέμα κράτους δικαίου, είναι και δημοκρατίας».

«Αν έχεις ένα τυροπιτάδικο και κάνει την καλύτερη τυρόπιτα και έχει 10 εργαζόμενους αλλά δεν έχει ταμειακή μηχανή, δεν θα το κλείσει η εφορία;» είπε ο υπουργός Εργασίας, κάνοντας μια ομολογουμένως πολύ «ιδιαίτερη» παρομοίωση των καναλιών που απειλούνται με κλείσιμο με τυροπιτάδικα που δεν κόβουν αποδείξεις!

«Εγώ δεν θέλω να ενισχύσω την εργασιακή ζούγκλα, γι' αυτό βάζω δύο υποχρεωτικούς πήχεις: Ο ένας είναι ο σεβασμός στη συλλογική σύμβαση εργασίας, γιατί υπάρχουν κανάλια που πληρώνουν δημοσιογράφους με το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη. Δεν είναι σωστό αυτό να γίνεται. Και το δεύτερο είναι ότι εμείς στην κυβέρνηση δεν θέλουμε να δώσουμε δουλειά σε ορισμένους ανθρώπους και να χάσουν τη δουλειά τους άλλοι, αυτό είναι παράλογο» είπε στη συνέχεια ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος απέρριψε κάθε σύνδεση του θέματος των ιδιωτικών καναλιών με το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος αναφερόμενος στα συνδικάτα, είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να είναι δυνατά και να διαμαρτύρονται όπου νομίζουν ότι η εξουσία τα αδικεί: «Αυτός είναι ο σκοπός μας. Αν ανησυχώ για κάτι, δεν είναι για την παρουσία των συνδικάτων στη ΔΕΘ. Είναι για την πολύ αδύναμη εκπροσώπηση εργαζομένων που εξασφαλίζουν τα σημερινά συνδικάτα».

star.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ