Το Facebook επέτρεψε τη δημοσίευση της φωτογραφίας του πολέμου στο Βιετνάμ

12 Σεπτεμβρίου 2016

Το Facebook αποφάσισε τελικά να επιτρέψει τη χρήση στην πλατφόρμα του της ιστορικής φωτογραφίας του 1972 που απεικονίζει ένα μικρό κορίτσι γυμνό να τρέχει για να γλιτώσει από μία βόμβα Ναπάλμ.

Οι υπεύθυνοι του Facebook είχαν αποφασίσει την περασμένη εβδομάδα να κατεβάσουν τη φωτογραφία από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με τη δικαιολογία ότι περιείχε γυμνό. Η κίνηση αυτή είχε προκαλέσει σάλο καθώς και άνοιξε ένα μεγάλο θέμα συζήτησης σχετικά με το ρόλο του Facebook ως «εκδότη».

Την περασμένη εβδομάδα, ο αρχισυντάκτης της μεγαλύτερης εφημερίδας της Νορβηγίας είχε στείλει ανοιχτή επιστολή στον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, κατηγορώντας τον για «κατάχρηση εξουσίας», μετά την απόφασή του να απαγορεύσει τη δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας στην ιστοσελίδα.

Προς υπεράσπισή του το Facebook ανήρτησε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι «έχουν εισακουστεί τα σχόλια και παράπονα της κοινότητας» και ότι αναγνωρίζει «την παγκόσμια σημασία» της συγκεκριμένης φωτογραφίας, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

«Λόγω της ιδιότητάς της ως εικονικής φωτογραφίας ιστορικής σημασίας, η αξία του να επιτραπεί η δημοσιοποίησή της υπερτερεί της αξίας να προστατεύσουμε την κοινότητα διαγράφοντάς τη, οπότε αποφασίσαμε υπέρ της επαναφοράς της φωτογραφίας στο Facebook, την ώρα που γνωρίζουμε ότι είχε αφαιρεθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να προσαρμοστούν τα συστήματα αυτά, ωστόσο η φωτογραφία θα είναι διαθέσιμη για διαμοιρασμό τις επόμενες ημέρες. Είμαστε σε συνεχή αναζήτηση τρόπων που θα βελτιώνουν την πολιτική μας, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι προωθούν τόσο την ελεύθερη έκφραση, όσο και την ασφάλεια στην κοινότητά μας.»

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ

 

Διαβάστε ακόμη: 

http://www.boro.gr/142375/facebook-anhsyxhtikh-anikanothta-diaxwrismoy-ths-paidikhs-pornografias-apo-istorikes-polemikes-fwtografies


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....