13χρονος με αυτισμό να ξεπερνά τον Αϊνστάιν

Ο Jacob Barnett είναι ένας νικητής της ζωής που πήγε κόντρα σε όλες τις προβλέψεις και κατάφερε να κατακτήσει πράγματα που όλοι θεωρούσαν αδύνατα για εκείνον. Ο 13χρονος  σήμερα Jacob Barnett διδάσκει μαθηματικά σε μεγαλύτερούς του φοιτητές του και ανέπτυξε τη δική του θεωρία αστροφυσικής παρά το γεγονός πως στα δύο του χρόνια οι γιατροί διέγνωσαν πως είναι αυτιστικός.

 «Όλοι μου έλεγαν πως ποτέ δεν θα καταφέρω να μάθω, να σκεφτώ, να μιλήσω, να δέσω τα παπούτσια μου» θυμάται και προσθέτει πως «εκείνη την περίοδο έπρεπε να σταματήσω να μαθαίνω γιατί δεν υπήρχε κάποιος τρόπος για μένα να μάθω. Έτσι, άρχισα να σκέφτομαι».

Ο Jacob έγινε δεκτός ως φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Prinston στα 10 του χρόνια, αφού στα 9 του είχε καταφέρει ήδη παίζοντας με σχήματα στο ειδικό πρόγραμμα του σχολείου του να  επεκτείνει την θεωρία της σχετικότητας του Einstein . Κατάφερε να σπάσει κάθε ρεκόρ και να γίνει ο νεότερος ερευνητής αστροφυσικής. Η εργασία του εκδόθηκε αμέσως και δημοσιεύτηκε από ιστοσελίδες όπως αυτή της NASA και του Πανεπιστημίου Harvard.

Παράλληλα με τις επιστημονικές του δραστηριότητες, ο Jacob γράφει ένα βιβλίο με την μητέρα του για να βάλει ένα τέλος στην «γενιά που φοβάται τα μαθηματικά» ενώ έχει χτίσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για παιδιά με αυτισμό. Και όλα αυτά επειδή ακολούθησε τη μαγική συνταγή του Ξέχνα ό,τι ξέρεις μέχρι σήμερα και μάθε να σκέφτεσαι με το δικό σου μοναδικό τρόπο”.

Σχετικά άρθρα