Απόπειρα ποινικοποίησης του συνδικαλισμού καταγγέλλουν σωματεία Τύπου

13 Σεπτεμβρίου 2016

Το σύνολο των ομοσπονδιών και ενώσεων εργαζομένων στην ενημέρωση καταδίκασαν ομόφωνα την απόπειρα ποινικοποίησης του συνδικαλισμού, που επιχειρείται εις βάρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ).

Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας Ελευθερία της Λάρισας Γ. Μιχαλόπουλος, κατέθεσε αγωγή σε βάρος του ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ ζητώντας να του καταβληθούν 30.000 ευρώ για ηθική αποζημίωση μετά από ανακοίνωση της ένωσης, που στηλίτευε εργασιακές ανακατατάξεις στην επιχείρηση (απολύσεις, διαθεσιμότητες, υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας).

Σε κείμενο που υπογράφουν οι ενώσεις: ΠΟΕΣΥ, ΠΟΕΠΤΥΜ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΗΠΤ-Θ, ΕΤΙΤΒΕ, ΕΔΟΕΑΠ, ΤΕΑΣ, ΕΤΑΣ, επισημαίνεται ότι ενέργειες όπως αυτή δυναμιτίζουν βασικές αρχές του κοινωνικού διαλόγου, και για τον λόγο αυτό, όλες οι ενώσεις εργαζομένων και οι εκπρόσωποι ταμείων του κλάδου εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους της ένωσης, οι οποίοι διώκονται επειδή εκτέλεσαν το συνδικαλιστικό τους καθήκον.

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ