Κούβα-ΗΠΑ: συνομιλίες για οικονομική συνεργασία παρά το εμπάργκο

13 Σεπτεμβρίου 2016

Η Κούβα και οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν χθες στην Ουάσινγκτον την πρώτη συνάντησή τους για τις μακροπρόθεσμες διμερείς οικονομικές σχέσεις παρά το αμερικανικό οικονομικό και εμπορικό εμπάργκο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Οι δύο αποστολές συζήτησαν το εμπόριο και τις μελλοντικές επενδύσεις καθώς και άλλα θέματα οικονομικής και χρηματοπιστωτικής συνεργασίας», σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Ένα χρόνο μετά την επανέναρξη των διπλωματικών σχέσεων, οι δύο χώρες πραγματοποίησαν συνομιλίες για τραπεζικά και εμπορικά θέματα εντός των περιορισμών που επιβάλει το εμπάργκο στην Αβάνα.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι οι συνομιλίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως οι αεροπορικές και θαλάσσιες μεταφορές, η μετανάστευση, οι τηλεπικοινωνίες, η υγεία και η γεωργία. Αξιωματούχοι και από τις δύο κυβερνήσεις συμφώνησαν να συστήσουν ομάδες εργασίας για τομείς διμερούς ενδιαφέροντος.

Η πρόοδος της επαναπροσέγγισης θα απαιτήσει τον τερματισμό των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Κούβα εδώ και περισσότερο από πέντε δεκαετίες, ανέφερε η ανακοίνωση.

Αντί να άρει το εμπάργκο, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επέλεξε να χαλαρώσει μια σειρά εμπορικών κυρώσεων και ταξιδιωτικών περιορισμών, καθώς το Κογκρέσο, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, μπλόκαρε μια τέτοια εξέλιξη.

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...