Στρόμπολι με ότι μας έμεινε στο ψυγείο!

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title">Υλικά Συνταγής</h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle">[Για τη ζύμη</h5>
</li>
<li><span>500 γρ. αλεύρι δυνατό</span></li>
<li><span>350 γρ. χλιαρό νερό</span></li>
<li><span>1 κύβο νωπή μαγιά 25 γρ.</span></li>
<li><span>1 πρέζα ζάχαρη</span></li>
<li><span>1 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span>1½ κ.γ. αλάτι</span></li>
<li><span>ότι μας περίσσεψε από το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle">εναλλακτικά</h5>
</li>
<li><span>4 φέτες σαλάμι</span></li>
<li><span>4 φέτες βραστό ζαμπόν</span></li>
<li><span>4 φέτες κίτρινο τυρί που λιώνει</span></li>
<li><span>1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα μπαστούνι</span></li>
<li><span>αβγά βρασμένα</span></li>
<li><span>5-6 φύλλα βασιλικού</span></li>
<li><span>φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι</span></li>
<li><span>2 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span>1 πιπεριά Φλωρίνης ψητή</span></li>
<li><span>λίγο ανθό αλατιού</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse">Εκτέλεση</h3>
<p><span><span class="s9">1. </span><span class="s9">Αλευρώνουμε τον πάγκο κουζίνας και ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα περίπου 40×30 </span><span class="s9">εκ. και</span><span class="s9">0,5 εκ. πάχος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220</span><span class="s9">º</span><span class="s9">C.</span><span class="s9"> Στεγνώνουμε πολύ καλά την πιπεριά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να μην έχει καθόλου υγρά.<br /></span><span><span class="s9">2. </span><span class="s9">Ξεκινώντας 10 εκ</span><span class="s9">.</span><span class="s9"> μέσα από την περίμετρο του φύλλου, απλώνουμε σε στρώσεις το σαλάμι, το ζαμπόν, το τυρί, το βασιλικό, την πιπεριά και τα αβγά. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.<br /></span></span><span><span class="s9">3. </span><span class="s9">Διπλώνουμε τρεις φορές το φύλλο με τη γέμιση. Κόβουμε τα πλαϊνά που εξέχουν και πατάμε καλά τις ενώσεις να κλείσουν. Χαράζουμε επιφανειακά κατά μήκος το στρόμπολι σε 6-8 χαρακιές.<br /></span></span><span><span class="s9">4. Αλείφουμε με το ελαιόλαδο.</span><span class="s9">Π</span><span class="s9">ασπαλίζουμε με τον ανθό αλατιού και μεταφέρουμε το στρόμπολι στο πυρωμένο ταψί στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε για 20΄-25΄ μέχρι να ροδίσει καλά. Το κόβουμε σε χοντρές φέτες και το σερβίρουμε ζεστό και τραγανό.<br /></span></span></span></p>
<p><span><span><span class="s9"> </span><span class="s9">tip</span></span></span></p>
<p><span><span class="s9">Χαράζουμε την επιφάνεια του στρόμπολι για να φεύγουν οι ατμοί της γέμισης και να παραμείνει τραγανό το στρόμπολι μέχρι την τελευταία μπουκιά. Όσο πιο λεπτό ανοίξουμε το φύλλο τόσο πιο τραγανό θα γίνει</span><span class="s9">. </span><span class="s9">Ό</span><span class="s9">σο</span><span class="s9"> λιγότερη υγρασία έχουν τα υλικά της γέμισης τόσο πιο ωραίο θα γίνει το στρόμπολι.</span></span></p>
<p>Για τη Μαγιά:<br /><span><span class="s9"><br />Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.</span></span></p>
<p><span><span class="s9"><br /></span></span></p>
<p><span><span class="s9"><a href="http://www.argiro.gr">http://www.argiro.gr</a></span></span></p>
<p><span><span class="s9"><br /></span></span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα