Σαρδέλα ή Γάβρος ριγανάτος στο φούρνο!

14 Σεπτεμβρίου 2016

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ι κιλό σαρδέλα ή γάβρο 
1\2 φφλιτζάνι ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο [σε φετούλες]
χυμό 1-2 λεμονιών
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1] Καθαρίζετε τα ψαράκια ,τα πλένετε ,τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τα τοποθετείτε σε ταψί. Αφαιρούμε και τα κεφάλια προαιρετικά στην σαρδέλα στον γάβρο πάντα γιατί πικρίζουν .

2]Σε ένα μπολ βάζετε ,το σκόρδο κομμένο σε φετούλες ,το χυμό λεμονιών,το λαδάκι ,την ρίγανη ,και το αλατοπίπερο [όχι πολύ αλάτι]
Ανακατεύετε με ένα πιρούνι καλά αυτό το μείγμα και περιχύνετε τα ψαράκια .

3]Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου .


*Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στα υλικά 3-4 φρέσκιες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες να τις στρώσετε επάνω από τα ψάρια και να ψήσετε .

ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 
Η χαμηλή θερμοκρασία για να μην ξεραθούν απότομα!


http://mageirikikaisintages.blogspot.gr


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φράντς Κάφκα
Η Σκέψη της ημέρας
9:10 Φράντς Κάφκα