Σαρδέλα ή Γάβρος ριγανάτος στο φούρνο!

<p><strong>ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ</strong></p>
<p><span>ι κιλό σαρδέλα ή γάβρο </span><br /><span>1\2 φ</span><span class="text_exposed_show">φλιτζάνι ελαιόλαδο<br />3 σκελίδες σκόρδο [σε φετούλες]<br />χυμό 1-2 λεμονιών<br />αλάτι-πιπέρι-ρίγανη</span><br /><br /></p>
<p><span class="text_exposed_show"><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></span></p>
<p><span class="text_exposed_show">1] Καθαρίζετε τα ψαράκια ,τα πλένετε ,τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά και τα τοποθετείτε σε ταψί. Αφαιρούμε και τα κεφάλια προαιρετικά στην σαρδέλα στον γάβρο πάντα γιατί πικρίζουν .<br /><br />2]Σε ένα μπολ βάζετε ,το σκόρδο κομμένο σε φετούλες ,το χυμό λεμονιών,το λαδάκι ,την ρίγανη ,και το αλατοπίπερο [όχι πολύ αλάτι]<br />Ανακατεύετε με ένα πιρούνι καλά αυτό το μείγμα και περιχύνετε τα ψαράκια .<br /><br />3]Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου .</span><br /><br /></p>
<div class="separator">*Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στα υλικά 3-4 φρέσκιες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες να τις στρώσετε επάνω από τα ψάρια και να ψήσετε .</div>
<p><span class="text_exposed_show"><strong>ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ </strong><br />Η χαμηλή θερμοκρασία για να μην ξεραθούν απότομα!</span></p>
<p><span class="text_exposed_show"><br /></span></p>
<p><span class="text_exposed_show"><a href="http://mageirikikaisintages.blogspot.gr">http://mageirikikaisintages.blogspot.gr</a></span></p>
<p><span class="text_exposed_show"><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα