Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Τσίπρα

15 Σεπτεμβρίου 2016

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, δηλαδή τα ζητήματα της ασφάλειας, της οικονομίας και η προσφυγική κρίση βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας διάρκειας 45 λεπτών που είχε νωρίτερα σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ.

Η συζήτηση υπήρξε εκτενής και ο Πρωθυπουργός ανέλυσε τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ, τονίζοντας τη θετική συμβολή της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας στον διάλογο για το μέλλον της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε εκτενής συζήτηση και για το προσφυγικό, για το οποίο διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων και εκτιμήσεων, για παράδειγμα αναφορικά με την ανάγκη ενίσχυσης της παρουσίας της ΕΑΣΟ (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης Ασύλου) με επιπλέον προσωπικό και επιτάχυνσης της διαδικασίας μετεγκατάστασης.

Από κοινού συμφώνησαν ότι η επικείμενη Σύνοδος της Μπρατισλάβας αποτελεί ευκαιρία ώστε να αναδειχθεί μια θετική ατζέντα για την προοπτική και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Thomas Fuller
Η Σκέψη της ημέρας
Thomas Fuller