ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΠΕΛΤΕ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ

15 Σεπτεμβρίου 2016

για 40 ρεβυθοκεφτέδες

 

300γρ. ρεβίθια

4 κρεμμύδια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες

2 σκελίδες  σκόρδο τριμμένες

200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο

½ ματσάκι μάραθο χοντροκομμένο

1 κουτ. σούπας  μαραθόσπορο σπασμένο

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

7 κουτ. σούπας ούζο

Αλάτι –πιπέρι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

Μουλιάζω τα ρεβίθια για 12 ώρες στο νερό.

Σουρώνω και κρατάω το νερό.

Χοντροκόβω τα ρεβίθια στο μούλτι και τα βάζω μέσα σε ένα μπολ.

Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύω μέχρι να ενωθούν ενώ συγχρόνως προσθέτω λίγο λίγο το νερό από τα μουλιασμένα ρεβίθια (περίπου 350γρ.), μέχρι να γίνει ένας πολύ παχύρευστος χυλός.

Ζεσταίνω το ελαιόλαδο μέσα σε ένα τηγάνι.

Βάζω λίγους-λίγους τους  ρεβιθοκεφτέδες με ένα κουτάλι κάθε φορά και τους τηγανίζω και από τις δύο πλευρές για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βγάζω του κεφτέδες από το τηγάνι και τους αφήνω να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρω με φύλλα μάραθου και αν θέλω κάποιο κρεμώδες τυρί ή γιαούρτι.

 

Το λάδι πρέπει να είναι καυτό για το τηγάνισμα.

Αντί μαραθόσπορου μπορώ να βάλω γλυκάνισο.

 


Displaying oi_gefseis_pou_megalosame_adeto.jpg

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace